Region

Svet

Karlos Santana 6. jula u Beogradskoj areni

Karlos Santana u okviru turneje “Guitar Heaven 2011” pravi put oko sveta. U junu i julu nastupa po evropskim gradovima a 6. jula i u Beogradskoj areni.

Karlos Santana 6. jula u Beogradskoj areni



Na koncertu u Beogradskoj areni čuće se pesme sa poslednjeg albuma “Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time­” sa kojima je Santana, drugi izvođač ikada (prvi su Rolling Stonsi), čiji se album obavezno nađe u top deset najprodavanijih i najslušanijih u svakoj deceniji, od 1960. godine do danas.

Na koncertu u Areni, Santana će izvesti hitove za sva vremena kao što su: While my guitar gently weeps, Riders on the Storm, Smoke on the water i pridružiće im svoje pesme: Black magic Woman, Maria, Maria, Sunshine of your love, Smooth i dr.

Očekuje se najmanje dva i po sata izvrsnog Santaninog muziciranja kome će prethoditi rege legenda Džimi Klif.

Od 1960. do sada, Santana je prodao više od 100 miliona albuma i osvojio 10 Gremi nagrada. 1998. ušao je u “Rock and Roll Hall of Fame” a ugledni muzički časopis "Rollingstone" proglasio je Santanu za 15. na listi "100 najvećih gitarista svih vremena".

U Beograd će doći sa suprugom Sindi Blekmen, bubnjarkom, koju je zaprosio prošle godine na koncertu u Čikagu. Sindi će se Karlosu pridružiti na sceni Arene i odsvirati nekoliko numera. Santana ceni njeno muziciranje u pesmi “Corazon Espinado” i navodi da je jako “senzualno”.  U nedavnim intervjuima za medije iz Srbije izjavio je da se seća prethodnog gostovanja u Srbiji i da je Beograd “elegantan grad sa ljudima punim entuzijazma”.
 
Malo je poznato da Santana poseduje i lanac meksičkih restorana širom Amerike pod nazivom svog hita “Maria, Maria” a pokrenuo je iproizvodnju linija ženskih cipela “Carlos” kako kaže – “da usreći žene”.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>