Region

Svet

Brega oduševio publiku na dodeli "Balkanskih muzičkih nagrada"

U Sofiji je, po drugi put, organizovana manifestacija "Balkanske muzičke nagrade", a priznanja su dodeljivana u pet kategorija. Pobednici su ovog puta bili: Serdar Ortak (najbolji pevač), Inna (najbolja pevačica), "Manga" (najbolja grupa), Andrea Banika (najbolji video-spot), a nagrada za najbolji balkanski projekat je pripala Teodori i Jorgosu Janijasu.

Brega oduševio publiku na dodeli



Od zvezda iz regiona su se pojavili Rebeka Dremelj iz Slovenije, hrvatska grupa "Colonia", Armin Muzaferija (Bosna), Erme Ajdin (Turska). Pred nekoliko hiljada ljudi na najvećem trgu u Sofiji su nastupile i makedonske pevačice Esma Redžepova i Elena Risteska.

Nataša Bekvalac i Dado Polumenta se nisu pojavili na dodeli nagrada, a zahvalnost su izrazili preko video-linka. Muzičar Goran Bregović je imao tu čast da zatvori festival i primi nagradu za doprinos u razvoju balkanske muzike, potom je izveo nekoliko svojih kompozicija.

Postoje mišljenja da ova manifestacija ujedinjuje balkanske zemlje, veoma je dobro prihvaćena kod publike u Bugarskoj, a organizovanje "Balkanskih muzičkih nagrada" su podržali i brojni muzički stručnjaci.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>