Region

Svet

Sin Sinana Sakića osudjen na 12. godina zatvora zbog ubistva

Sin poznatog pevača Sinana Sakića, Rašid Sakić pravosnažno je osuđen na 12 godina zatvora, jer je ubio Dragoljuba Despotovića, a istom prilikom pokušao da likvidira i Radomira Lazića, 22. maja 2002. godine u Loznici.

Sin Sinana Sakića osudjen na 12. godina zatvora zbog ubistva



Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu Sakićeve odbrane i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu, kojom je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Dve prvostepene presude Sakiću kojima je bio osuđivan na 14 godina zatvora, a zatim na pet godina zatvora, ukidane su odlukama Vrhovnog suda, a procesi su vraćani na početak. Potvrđenom presudom Višeg suda u Šapcu, 17. novembra 2010. godine Sakić je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju na kaznu zatvora od 12 godina, dok je Radomir Lazić zbog pokušaja ubistva Sakića osuđen na kaznu zatvora od godinu i po dana.

Sakić je oglašen krivim što je 22. maja 2002. godine, u Loznici, sa umišljajem pokušao da ubije Despotovića i Lazića. On im je prišao, nazivao ih pogrdnim imenima i odmah započeo tuču sa Despotovićem. U toku tuče ispalio je više hitaca iz svog pištolja u pravcu obojice. Jedan od metaka pogodio je Despotovića, nanevši mu povrede usled kojih je odmah preminuo, dok je Lazić uspeo da pobegne sa lica mesta nepovređen.

Lazić je osuđen jer je sa umišljajem pokušao da ubije Sakića, pošto je tokom tuče u Sakića ispalio više hitaca, nanevši mu lake telesne povrede. Apelacioni sud je nakon razmatranja žalbi na sednici 24. februara 2011. godine, doneo pravosnažnu presudu kojom je odbio kao neosnovane žalbe Sakićevih i Lazićevih branilaca i potvrdio prvostepenu presudu. Sakić je hapšen u “Sablji” pod sumnjom da je “jedan od šefova” organizovanog kriminala u Loznici. Još kao maloletnik privođen je zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude novca.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>