Svet

Region

Nova nagrada za film Zona mrtvih

Domaći film “Zona mrtvih” nagrađen je na festivalu Full moon, koji je od 13. do 15. maja održan u Nešvilu, u američkoj državi Tenesi.

Nova nagrada za film Zona mrtvih



Film „Zona mrtvih” je nagrađen za "Najbolje specijalne efekte", čiji je autor Miroslav Lakobrija.

Nagradu je primio Ken Fori, glavni glumac, koji je bio jedan od počasnih gostiju festivala. Full Moon festival posvećen je poklonicima tetovaža i horora, a od ove godine su prvi put dodeljena i zvanična priznanja iz domena sedme umetnosti.

Među prisutnim zvanicama našao se i glumac koji je ostavio dubok trag u svetskoj kinematografiji – Malkolm Mekdauel, najpoznatiji po svojoj ulozi u filmu "Paklena pomorandža" Stenlija Kjubrika.

Inače, ovo je sedma nagrada za film „Zona mrtvih”, koji se našao u selekciji više od 25 internacionalnih festivala, a našao se i među nominacijama za najbolji film na FANTASY HORROR AWARD manifestaciji, u čijem će zvaničnom žiriju ove godine biti i reditelji „Zone mrtvih”, Milan Konjević i Milan Todorović. Žirijem će predsedavati čuveni američki reditelj Mik Geris ("Uporište", "Isijavanje", serija "Majstori horora").

Zanimljivo je da će film “Zona mrtvih” biti i prvi domaći film koji će biti adaptiran za strip. Naime, kanadska izdavačka kuća Zombiesdrule je preuzela prava za strip adaptaciju filma, i to u vidu grafičke novele, a ukoliko se pokaže interesovanje, priča započeta u filmu biće nastavljena i kroz strip nastavke. Ista kuća već je pustila u prodaju i majice sa motivima iz ovog filma.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>