Region

Svet

Novi rijaliti šou: U junu i julu prijavljivanje za Blue Challenge (Video)

Od 15. avgusta počinje snimanje rijaliti šou-a "Blue Challenge" koji predstavlja jednu novu i drugačiju formu takmičarskog šou-a kakva se nije emitovala kod nas. Radi se o originalnoj srpskoj ideji da kroz pustolovine, avanture, takmičenje, borbu za opstanak kandidati na svom putu savladavaju različite prirodne nepogode ali i prepreke koje će im postaviti kreativni tim organizatora.

Novi rijaliti šou: U junu i julu prijavljivanje za Blue Challenge (Video)



Nakon selekcije u Beogradu 30 takmičara odabranih sa prostora bivše Jugoslavije i Bugarske boriće se za nagradu od 250.000 dolara. Takmičari će krenuti da se bore počev od beogradskog Pobednika na čelu sa kapetanom Mariom Bralićem i ploviti Dunavom do prve tačke, a to je Golubac, gde će doći i do prve eliminacije učesnika. Potom slede put Đerdapa gde uz pratnju specijalne jedinice koju čine lekar i dva pripadnika vojske pokušavaju da nastave ka cilju. Ova jedinica će stalno brinuti da sve bude pod kontrolom, proveravati kakvo je psiho-fitičko stanje takmičara i tako dalje. Ovim je završena prva faza, a sledeća je na Mediteranu.

Ostaće 22 takmičara koji će Crnim morem gledati da se domognu Istambula, preko Mikonosa, Santorinija, Krita do krajnje tačke za ovu fazu a to je Aleksandrija. U ovom takmičarsko šou-u će biti nešto drugačiji sistem izbacivanja takmičara "sistem žrtvovanja", gde će pripadnici broda koji izgubi u zajdničkom dogovoru odlučiti koga će da izbace. Svakog petka će ispadati dve osobe, a "davljenik" simbolično šeta po dasci broda ali i povlači nekog sa sobom, onog koga sam izabere.

Treća faza takmičenja odvija se u Africi gde će 16 takmičara putovati Nilom i ovde nastaje prava drama. Radi se o gerilskom načinu života, što podrazumeva da će učesnici imati minimalne resurse za preživljavanje i ovo je najsuroviji deo. Jedini način koji će im pomoći da se izbore, osim inteligencije i fizičke spreme je da skupe što više suvenira pomoću kojih će kasnije dobiti beneficije. Cilj ove faze takmičenja je Kilimandžaro, vrh ood 5900 metara nadmorske visine na koji se očekuje da će dospeti 9 do 10 takmičara. Na tom vrhu će se odigrati "ujedinjenje Balkanaca" ali odatle učesnici počinju da se bore pojedinačno, svako za sebe.

Četvrta faza se odvija Indiskim okeanom plovidbom u jednom brodu ali će se takmičari boriti pojedinačno, skupljajući suvenire i pobeđujući u različitim igrama preko Mafia ostrva, Moronija, Rijunion ajlandsa gde postoje aktivni vulkani lave, što može biti vrlo opasno po učesnike i tu će se odigrati takozvano "čistilište" odakle dalje takmičenje nastavljju samo tri osobe. Oni će biti privilegovani da vide "rajsko ostrvo" Mauricijus, gde će se boriti za totem plemena Inoa i glavnu nagradu od četvrt miliona dolara.

 Učesnici moraju biti fizički spremni,inteligentni, borbeni, stabilne ličnosti a ovakva prilika i avantura se pruža samo jednom u životu. Način prijavljivanja će biti putem SMS-a, gde će svako dobiti povratnu poruku i svoj univerzalni kod, koji neće moći da se falsifikuje a potom će morati da pošalje svoju biografiju organizatorima. Selekcija kandidata će se vršiti tokom juna i jula, sve do početka snimanja.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>