Region

Svet

Srećan rodjendan Nole

Srpski teniser Novak Ðoković danas puni 24 godine sa željom da napokon postane prvi igrač sveta na ATP listi. Prva prilika za to je Rolan Garos, koji danas počinje u Parizu, a svi očekuju da Nole posle drugog grend slema u sezoni prestigne nedodirljivog Rafu Nadala.

Srećan rodjendan Nole



Ðoković se prisetio svog 12. rođendana, koji je slavio u vreme kad su bombe NATO gadale gradove po Srbiji. Njegova majka je za tu priliku spremila tortu kako bi obradovala sina.

"Moja majka Dijana je specifična. Ona je vodila računa o četiri muškarca, što nije bilo nimalo lako, a pogotovo ne u teškom periodu za moju zemlju. Napravila mi je tortu za 12. rođendan i počela da peva pesmu "Srećan rođendan“, ali su u tom trenutku avioni NATO nadletali Beograd i sve u stanu je počelo da se trese" – otkrio je Ðoković, a potom dodao:

"Tada smo živeli u stanu od 60 kvadrata i svaki dan smo razmišljali o bombama koje padaju. Majka mi je govorila da se ništa ne sekiram i da uvek moram da razmišljam pozitivno, jer će to sigurno da prođe. I dalje pamtim njene reči, koje su mi mnogo pomogle u životu."

Trenutno najbolji igrač planete osvrnuo se i na same početka svoje karijere, na vreme kad je o njemu počela da vodi računa Jelena Genčić, a kasnije i Nikola Pilić.

"Sve je krenulo kad sam imao četiri godine na Kopaoniku, gde su moji roditelji imali kafić. Jelena Genčić videla je u meni potencijal da napravim nešto u tenisu i s njom sam na terenu provodio po nekoliko sati. Posle toga otišao sam u Tenisku akademiju Nikole Pilića i njemu takođe dugujem veliku zahvalnost za sve što je uradio za mene. Rano sam morao da se osamostalim. Već sa 12 godina počeo sam da živim bez roditelja, što nije bilo lako" – zaključio je Ðoković.

Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>