Region

Svet

Tužilaštvo pokreće istragu protiv Firčija?

Maja Nikolić je inicirala da se pokrene istraga protiv Ivana Fecea Firčija jer, kako pevačica ističe vređao je Srbe i Bosance. Maja se na svom saslušanju povodom slučaja iz rijalitija "Dvor" , gde je vređala Jevreje, požalila što se samo njoj sudi kada je i Firči isto tako vređao pripadnike drugih naroda.

Tužilaštvo pokreće istragu protiv Firčija?



Nakon Majinih primedbi, tužilaštvo je odlučilo da se pozabavi ovim slučajem i ako bude bilo potrebno podigne optužnicu protiv Firčija. Portparol tužilaštva, Toma Zorić je povodom toga izjavio: "Ne želim da komentarišem izjave pevačice Maje Nikolić. Tužilaštvo postupa prema zakonu. Svi moraju da odgovaraju bez obzira na funkciju ili činjenicu da su javne ličnosti. Što se tiče Ivana Fecea Firčija, mogu samo da kažem da se njegovim slučajem tužilaštvo već bavi. Imaćemo više informacija sutra, za sada ovoliko" , rekao je.

Pevačici nije bilo teško da se priseti i pred sudijom navede Firčijeve izjave: "Zanima me zašto nije podignuta tužba protiv Firčija kada je rekao da će svu srpsku decu da nabije na svoj masni, mađarski k***c? Rekao je i da ceo Novi Sad smrdi zbog Bosanaca, pa zašto ga niko nije tužio tada ili kada je odbio da nosi srpsku narodnu nošnju? ", rekla je Maja.

Na sve ovo Ivan je imao sledeći komentar: "Nemam pojma o čemu se radi. Od vas prvi put čujem da se tužilaštvo bavi mnome. Nije mi stigao nikakav poziv, a ako ga bude, naravno da ću se pojaviti pred sudom. Što se tiče Maje Nikolić, meni je ispod svakog nivoa da komentarišem njene izjave. Kada me budete pitali nešto što spada u domen ljudskih bića, komentarisaću."

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>