Ostalo

Sme�no

Žene znaju samo da "zakuvaju" !

Anketa u kojoj je učestvovalo čak 2000 muškaraca i žena, pokazala je da žene u proseku znaju da skuvaju samo sedam jela. Svaka deseta nikada nije ispekla pečenje, a jedna od šest žena ne ume da napravi tortu. Svaka dvadeseta, verovali ili ne, ne zna da skuva ni jaje.

Žene znaju samo da



Savremen način života nalaže da se žene sve više bave karijerom, a sve manje borave u kuhinji. Stoga, ne čude najnovija istraživanja Britanskog kulinarskog TV kanala Good Food, prema kojima svaka šesta Britanka nema pojma čemu kuhinja služi. “Moderan stil života i nizak nivo kulinarskog umeća utiče da se žene danas osećaju nesigurno u kuhinji. Žene sve teže nalaze ravnotežu između posla i kuće“, izjavio je Rupa Gulati, predstavnik Good Food-a.

Polovina žena je “priznala“ da njihove majke nikada nisu imale problem sa kuvanjem, kao i to da su napamet znale recepte za više od 14 različitih jela. Pre trideset godina četiri od deset  žena su bez problema znale da skuvaju 20 i više jela, što je drastična razlika u odnosu na stanje danas.

Danas, svaka deseta žena može da napravi najviše tri jela, a da ne pogleda u kuvar ili ne zatraži pomoć. Osam od deset žena neprestano kuvaju ista jela, a za to kao obrazloženje uzimaju porodične obaveze, decu i  ubrzan tempo života. Svaka deseta žena radi toliko da ne stiže na vreme da spremi večeru . Svaka šesta očekuje od svog muškarca da napravi večeru. A  mnoge se  pozivaju na to da su muskarci bolji kuvari.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>