Svet

Region

Preminula glumica Elizabet Tejlor

Legendarna glumica Elizabet Tejlor preminula je danas u svojoj 80. godini života od posledica srčanog udara. Poslednjih godina je često boravila po bolnicama, gde se lečila od raznih zdravstvenih problema. Pre šest nedelja primljena je u bolnicu u Los Angelesu zbog simptoma srčanog udara.

Preminula glumica Elizabet Tejlor



Uprkos komplikacijama koje je imala tih dana, njeno se stanje stabilizovalo. U pomenutoj bolnici je danas umrla, okružena svojim najbližima.

"Pored nje su bila njena deca: Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd i Maria Burton', rekao je Sally Morrison - Pr preminule glumice.

Osim problema sa srcem, Taylor je u prošlosti imala još nekoliko zdravstvenih problema.

Elizabet je rođena u Londonu 27. februara 1932. godine,  dobitnica je dva Oskara, a osim po ulogama bila je poznata i po svom slobodnom životu i ekscentričnom ponašanju, ali i po tome što se udavala čak osam puta. Osim četvoro dece, Elizabet je za sobom ostavila desetoro unučića.

Prilikom snimanja jednog od svojih ranijih filmova pala je sa konja, borila se sa upalom pluća i rakom kože, bila je podvrgnuta traheotomiji, lečila se od alkoholizma i zavisnosti od lekova, bila je na operaciji pluća, mozga, kuka i srca. Ukupno je, stoji u njenoj biografiji, bila na 30 do 40 operacija. 

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>