Ostalo

Sme�no

Potvrdjene najveće ženske sumnje o muškarcima

Zajednički život za muškarce ima potpuno drugačije značenje nego za žene. One se na taj korak odlučuju iz ljubavi i očekuju brak, dok za muškarce to znači više seksa i probni rok.

Potvrdjene najveće ženske sumnje o muškarcima



Jedan od klišea je svakako taj da se žene na zajednički život odlučuju iz jednog razloga, a muškarci iz drugog. One to rade zbog ljubavi, a muškarci zbog redovnog seksa.

To su sada potvrdili i stručnjaci. Ženama zajednički život znači još jedan korak bliže braku, dok muškarcima to znači više seksa i provera da li vredi da se ostane u takvoj vezi.

Istraživanje je potvrdilo i da se muškarci i žene ne odlučuju na zajednički život iz istih razloga.

Rezultati su pokazali da se muškarci i žene slažu oko dobrobiti zajedničkog života, kao što je provođenje više vremena zajedno i deljenje troškova.

"Muškarci zajednički život smatraju manje važnim od venčanja, za razliku od žena. One to razdoblje shvataju kao probno, bez obaveze ulaska u brak, ali žene na to gledaju drugačije. Za žene je to razdoblje korak do venčanja", rekla je profesorika i voditeljika istraživanja Penelope Huang.

U istraživanju je učestvovalo oko 200 muškaraca i žena u kasnim dvadesetima, a zanimali su ih razlozi za i protiv zajedničkog života.

Ženama je glavni razlog za taj korak ljubav, a muškarcima redovan seks.

Doktorka Pauline Rennie-Peyton, stručnjak za probleme u vezi, tvrdi da odluka o zajedničkom životu ne znači da nakon toga treba odmah stati pred oltar.

Ako neka žena smatra da je to korak do braka, par o tome mora da raspravi na samom početku.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>