Region

Svet

Željko Joksimović o pesmi ELA: Pevao sam je na izmišljenom jeziku, deca su presudila da je snimim!

Željko Joksimović iznenadio je svoje fanove predstavivši novu pesmu "Ela", koju je snimio na srpskom i grčkom jeziku. 

Željko Joksimović o pesmi ELA: Pevao sam je na izmišljenom jeziku, deca su presudila da je snimim! Foto: YouTube printscreen/Zeljko JoksimovicU popularnoj emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1,  najveća balkanska zvezda otkriva kako je zadovoljan dosadašnjim uspehom dueta sa Cecom i reakcijama na pesmu "Ela" koju je nedavno premijerno predstavio publici. 

Mnogi komentarišu, da pesma "Ela", veoma podseća na Željkove početke iz 2000. godine.

"Ima tu nečeg novog u smislu zrelosti, ali suštinski, to pakovanje sa mojim glasom podseća na 2000. godinu kada sam počeo da se bavim javnim poslom, objavljivanjem CD-ova. Mislim da ljudima jako prija, meni takođe, jer taj osvrt unazad zna da bude jako delotvoran. Ljudi se nekako lepo osećaju kad se sete starih dobrih vremena. Za neke će ovo biti danas stara dobra vremena, a suštinski, to je jako dobra stvar. Ova pesma je dve godine bila u fioci spremna, planirao sam da je napravim u Grčkoj za nekog drugog izvođača, ali moja deca Srna, Ana i Kosta su stalno slušala taj demo u kolima, gde sam pevao na nekom izmišljenom jeziku. Naučili su celu pesmu na tom izmišljenom jeziku, što me iznenadilo. Nisam planirao da to uradim, ali video sam da oni reaguju na taj stil jako dobro, pa sam odlučio da objavim tu pesmu. Prvo je nastala grčka verzija, za koju je tekst napisala Vaya Kalantzi, a zatim i srpska verzija za koju je tekst napisao Miloš Roganović", izjavio je Željko, koji se osvrnuo i na saradnju na duetu sa Cecom Ražnatović "Više od sreće".

"Pesmu je napisao Miloš Roganović, poslao mi je i rekao da bi pesma mnogo dobro mogla da zvuči sa Cecom u duetu. Već sam pričao, 20 godina smo nas dvoje imali tu želju da imamo zajednički tonski zapis, jer smo jako dobri drugari i prijatelji. Ukazala se prilika, ova pesma je jako dobra, pevljiva, snimili smo jako brzo i spot, publika je odlično odreagovala na to što smo uradili. Mislim da imamo baš dobru stvar u rukama. Duet je lep format kada je jako dobra pesma i odgovarajuća za oba izvođača. Imam nekoliko dueta koje sam uradio ranije, spremnih, ali ih još nisam objavio. Objaviću ih.  Za dobru pesmu nikada nije kasno, to sam hteo da kažem" - rekao je Željko.

Joksimović važi za najveću balkansku zvezdu koju pored Srbije, vole u regionu, ali i u inostranstvu.  Željko kaže da publika prepoznaje iskrenu emociju:

"Nikada nisam kalkulisao, radio sam kako osećam i uvek se poklapalo sa publikom. Mislim da publika ne voli, jednoličnost, oni vole da o njima misliš i  da budeš raznolik, da s vremena na vreme napraviš nešto novo, napraviš nešto staro. Čak i staro nekada može da zvuči kao novo. Na dobrom sam putu, jer radim iz srca i to publika prepoznaje. Mikrofon i objektiv nikada ne možeš da prevariš" - zaključio je pevač i otkrio da će novu pesmu publici najverovatnije predstaviti u septembru.


Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>