Region

Svet

Knez sprema balkansku muziku za svet

Bivši učesnik rijaliti šoua “Survajver” Nenad Knežević Knez uveliko radi na albumu balkanske muzike, koji će izdati za inostrano tržište. Reč je o 14 muzičkih bisera sa Balkana, među kojima su sevdalinke, starogradske i romske pesme, koje je crnogorski pop pevač obradio u svom fazonu, sa primesama džeza, ambijentalne i čilaut muzike.

Knez sprema balkansku muziku za svet



"Imao sam čast da na albumu ugostim najbolje instrumentaliste etnomuzike sa Balkana, poput Bregovićevih trubača Dragančeta i Bokana, Rastka Aksentijevića i Miloša Nikolića iz grupe “Biber”, saksofonista Erosa Mustafova i Ognjena Popovića, trubača Marka Markovića" - otkrio je Knez  i dodao:

"Album bi trebalo da izađe krajem aprila. Pesme ćemo izvesti i u Podgorici i Sarajevu. Oformio sam bend ‘Balkankan orkestar’ sa kojim ću nastupiti na novom fesivalu “SMS 2011” na Srebrnom jezeru".

Knez kaže da je na ideju došao kada je poslednji put pevao u Parizu sa grupom “La karavan pase”:

"Odsvirali smo nekoliko numera i francuska publika je fantastično odreagovala, pa sam na nagovor menadžera Aleksandra Obradovića napravio četiri demo snimka i poslao ih u belgijsku diskografsku kuću ‘Kramer’. Ubrzo smo dobili potvrdan odgovor za snimanje albuma i molbu da na njega uvrstimo još 10 pesama".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>