Svet

Region

Preminula slavna francuska glumica Anouk Aimee

Slavna francuska glumica Anouk Aimee preminula je u 92. godini. Vest o njenoj smrti potvrdila je njena ćerka putem društvene mreže Instagram.

Preminula slavna francuska glumica Anouk Aimee Foto: YouTube printscreen/AdyfilkAnouk Aimee, rođena kao Françoise Sorya Dreyfus, bila je poznata po svojim izuzetnim glumačkim dostignućima u francuskoj kinematografiji. Njena karijera, koja je trajala više od sedam decenija, obuhvatala je brojne nezaboravne uloge koje su je učinile ikonom filmskog sveta.

Aimee je najpoznatija po svojim ulogama u filmovima kao što su "La Dolce Vita," "Lola," i "Un homme et une femme," za koji je osvojila nagradu za najbolju glumicu na Kanskom filmskom festivalu. Njena elegancija i talent ostavili su neizbrisiv trag u svetu filma.


Foto: YouTube printscreen/Adyfilk

Vest o njenoj smrti rastužila je brojne obožavaoce i kolege širom sveta. Njena ćerka je na Instagramu napisala:

"Sa velikom tugom vam saopštavamo da je moja mama Anuk Eme preminula. Bila sam uz nju kada je jutros preminula, u svom domu u Parizu.",objavila je ćerka na Instagramu. „

Anouk Aimee će ostati upamćena kao jedna od najvećih glumica svoje generacije, čije će delo nastaviti da inspiriše mnoge buduće generacije.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>