Svet

Region

Tragičan odlazak: Preminula Jodie Devos, jedna od najboljih operskih pevačica na svetu!

Jodie Devos, izuzetna belgijska sopranistica koja je osvojila svet svojim neponovljivim glasom i interpretacijom, iznenada je preminula u 35. godini nakon hrabre borbe sa rakom dojke. Njen odlazak ostavlja prazninu u svetu operske umetnosti koju će teško popuniti bilo ko.

Tragičan odlazak: Preminula Jodie Devos, jedna od najboljih operskih pevačica na svetu! Foto: Kreirano uz pomoć Copilot-a
Pre deset godina, Jodie je osvojila drugo mesto na prestižnom takmičenju kraljice Elizabete, što joj je otvorilo vrata ka značajnim ulogama u "Opera Comique" u Parizu i drugim operskim kućama širom Francuske i Belgije. Njen izvanredan glas mogao se čuti u ulozi "Kraljice noći" u Bastilji, Zerbinete u Monpeljeu, kao i u mnogim drugim predstavama.

Jedan od kritičara Tajmsa svojevremeno je o Jodie Devos napisao: "Nema gornje note koju ne može da dosegne."Džodi Devos na sceni - Džodi Devos izvodi operu na sceni.
Foto: Printscreen Youtube/Queen Elisabeth CompetitionU saopštenju povodom njene smrti, navodi se: "Sa velikom tugom i emocijama objavljujemo da je preminula Jodie Devos. Jodie se nekoliko meseci hrabro borila protiv raka. Vratila se na scenu u Teatru Jelisejskih polja 30. aprila sa velikom odlučnošću, ali joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo pre nekoliko dana. Ova vest, tako nestvarna i tako nepravedna, duboko je šokantna za sve nas. Jodie je imala samo 35 godina i bila je na vrhuncu svoje umetnosti. Znamo koliko su je volele njene kolege, cela muzička zajednica i, naravno, javnost," prenosi slippedisc.

Pročitajte još:
Kate Middleton na ceremoniji Trooping the Colour: Povratak posle borbe sa rakom!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>