Ostalo

Sme�no

Elon Musk podigao prašinu svojim komentarima o partnerstvu Applea i OpenAI-a! (FOTO)

Elon Musk, čija se reputacija kao izvršnog direktora kompanije X i suosnivača OpenAI-a vrti oko inovacija i tehnoloških iskoraka, nedavno je uzdrmao javnost svojim komentarima o Appleu i njihovom novom partnerstvu s OpenAI-jem.

Elon Musk podigao prašinu svojim komentarima o partnerstvu Applea i OpenAI-a! (FOTO) Foto: YouTube printscreen/Real TimeOva izjava je došla nakon što je Apple najavio integraciju ChatGPT-a, popularnog AI chatbota OpenAI-a, u svoje uređaje.

Musk je otvoreno izrazio svoje zabrinutosti u vezi s bezbednošću ovog poteza. Tvrdi da bi u slučaju da se OpenAI integriše na nivou operativnog sistema Applea, njegove kompanije mogle zabraniti korišćenje Apple uređaja zaposlenima i posetiocima.

"Apsolutno je apsurdno što Apple nije dovoljno pametan da napravi sopstvenu veštačku inteligenciju, ali je nekako sposoban da obezbedi da će OpenAI zaštititi vašu bezbednost i privatnost!" - stoji u objavi koju je Musk napiisao na X mreži i dodaje: 

"Apple nema pojma šta se zapravo dešava kada predaju vaše podatke OpenAI-u. Oni vas prodaju niz reku".


Ovo je izazvalo pravu buru u tehnološkoj zajednici.

Osim što je postavio pitanje bezbednosti podataka korisnika, Musk je takođe izneo sumnje u sposobnost Applea da zaštiti privatnost svojih korisnika u ovom partnerstvu.

On je čak izjavio da bi mogao napraviti sopstveni telefon kao alternativu, ali nije precizirao kako bi to izgledalo.

Iako Muskova zabrinutost može delovati opravdano, neki stručnjaci smatraju da su njegove tvrdnje možda preterane. Ističu da Apple ima rigorozne politike o privatnosti i bezbednosti, što znači da će verovatno pažljivo paziti na bilo kakve potencijalne rizike.Ova situacija nagoveštava dublje rivalstvo između Muskovih kompanija i Applea, kao i izazove s kojima se tehnološke kompanije suočavaju dok se trude da ostanu konkurentne u sve zahtevnijem tržištu veštačke inteligencije.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>