Ostalo

Sme�no

Paja Patak slavi 90. rođendan: Zanimljivosti koje niste znali!

Paja Patak, jedan od najomiljenijih Diznijevih junaka, proslavio je 90. rođendan. Saznajte zanimljive činjenice o vatrenoj patki koje možda niste znali.

Paja Patak slavi 90. rođendan: Zanimljivosti koje niste znali! Foto: Printscreen Youtube/Andebynews
Paja Patak slavi 90 godina! Saznajte zanimljivosti o ovom omiljenom Diznijevom liku, uključujući priče o njegovom nastanku, porodici i daltonizmu.


On je jedan od najomiljenijih i najprepoznatljivijih crtanih likova, napunio je 90 godina. Vatrena patka je generacijama unazad zabavljala ljude širom sveta, a evo nekoliko zanimljivih činjenica koje možda niste znali o ovom Diznijevom junaku.
 

Nastanak Paje Patka


Ideja za Paju Patka potekla je od Volta Diznija, koji je čuo Klarensa Neša kako koristi svoj prepoznatljivi "pačji glas". Nešov glas zvučao je ljutito, uznemireno i komično, što je inspirisalo Diznija da stvori Paju Patka.Crtani lik Paje Patka nasmejan i spreman za avanturu
Foto: Printscreen Youtube/Cartoon Wave

 

Paja Patak: Vatrena narav


Dok je Miki Maus poznat po svom srećnom i pozitivnom karakteru, Dizni je želeo pomoćnika sa više temperamenta. Tako je Paja Patak postao poznat po svojoj lošoj naravi i sklonosti ka upadanju u nevolje. Ipak, uprkos svojoj naravi, Paja se često trudi da uradi pravu stvar, čak i kad ga emocije nadvladaju.
 

Prvo pojavljivanje


Paja Patak se prvi put pojavio 9. juna 1934. godine u časopisu "Good Housekeeping" kao deo promocije filma "Mudra mala kokoš". Iako je debitovao 1934. godine, svoju prvu glavnu ulogu dobio je tek 1937. godine u kratkom filmu "Don Donald", gde njegov lik prolazi kroz avanture u Meksiku.
 

Porodičan život Paje Patka


Paja Patak je poznat po svojoj velikoj porodici. Njegova ljubav Pata Patak, tri nećaka - Gaja, Raja i Vlaja, sestra bliznakinja Telma i ujak Baja Patak čine njegovu najbližu porodicu.
 

Prva ljubav


Mada je Pata Patak ljubav Paje Patka koju svi znamo, pre nje je Paja bio zaljubljen u Donu Patak. Nažalost, Dona mu nije uzvratila ljubav, ali je Pata osvojila njegovo srce.


Paja Patak ljutnja, daltonizam
Foto: Printscreen Youtube/Mickey Mouse

 

Daltonizam Paje Patka


Postoji priča da je Paja Patak daltonista. U ratnom kratkom filmu "Paju regrutuju", Paja se pridružuje vojsci uprkos tome što je zelenu kartu prepoznao kao plavu.
 

Zvezda na Stazi slavnih


Paja Patak je dobio svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih 2004. godine, povodom svog 70. rođendana.

Možda vas interesuje:
Važno je otići sa stilom: Nezaboravne poslednje reči slavnih ličnosti! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>