Ostalo

Sme�no

Dečak s tumorom na mozgu rasplakao žiri: Emotivan nastup obišao svet! (VIDEO)

Dečak od osam godina, Ravi Adeleken, koji živi sa tumorom na mozgu prošao je u polufinale Britanskog talena (BGT) nakon što je dobio „zlatni taster“.

Dečak s tumorom na mozgu rasplakao žiri: Emotivan nastup obišao svet! (VIDEO) Foto: YouTube printscreen/BGTRavi Adelekan iz Brajtona zbog opake bolesti ponovo je učio da hoda i da se hrani, nakon što lekari nisu uspeli da uklone sav benigni tumor iz njegovog moždanog stabla.

Samo dve godine nakon dijagnoze, osmogodišnjak je izveo emocionalnu predstavu Million Dreams, iz mjuzikla "The Greatest Showman", na Britanskom talentu. Njegov nastup rasplakao je kompletan žiri, a Alliša Dikson dala mu je zlatni taster i time ga poslala direktno u polufinale. 

„Bilo je tako nadrealno iskustvo nastupati pred svim ovim ljudima“, rekao je Ravi za BBC Radio Sussex i dodao:

„Bio sam nervozan pre nastupa, ali čim sam izašao na binu, živci su mi se nekako smirili."

Raviju se na bini pridružila njegova mlađa sestra Maja i hor koji se sastoji od njegove porodice, prijatelja, nastavnika, medicinskih stručnjaka i dece koja imaju tumore na mozgu - zajedno poznati kao Ravijev tim snova.

Ališa Dikson, koja je dallla zlaltni taster tokom komentarisanja Ravijevog nastupa, rekla mu je: 

„Ti si tako izvanredan mladić. U trenutku kada si počeo da pričaš, imao si me. Jednostavno mi se dopalo, tako dobro urađeno za sve vas.”

Ravi je prošle godine objavio obradu pesme "A Million Dreams" i do sada je prikupio 105.000 funti za The Brain Tumor Charity i Brainstrust".

U spotu za singl se pojavljuju Coldplay, Damon Albarn, Paloma Faith, Bastille i niz drugih poznatih ličnosti.

Sllične vesti: ​Nikola Jokić o detaljima iz života: Košarkaš otkrio šta mu donosi najveću radost! (VIDEO)

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>