Region

Svet

Nikola Rokvić zbog vere pojeo je jaje staro godinu dana!

Pevač Nikola Rokvić je pre nekoliko godina za Vaskrs odlučio da pojede kuvano jaje koje je bilo staro čitavu godinu, događaj koji je privukao veliku pažnju javnosti. Ove godine, Nikola i njegova supruga putuju ka Grčkoj sa posebnim ciljem - podržati humanitarnu inicijativu njihove fondacije “Porodica”.

Nikola Rokvić zbog vere pojeo je jaje staro godinu dana! Foto: Printscreen Youtube/Dok anđeli spavaju






Uskoro će stići praznik Vaskrs, pa će mnogi u petak uživati u tradicionalnom farbanju jaja. Vaskrs je poznat po obilju jaja na trpezi, a jedan zanimljiv događaj se desio pre nekoliko godina koji je privukao pažnju javnosti.

Naime, pevač Nikola Rokvić je na Vaskrs odlučio da pojede kuvano jaje koje je bilo staro čitavu godinu. Fotografiju tog čina podelio je na društvenim mrežama, što je izazvalo veliku pažnju i raspravu među korisnicima interneta.



"Dragi moji, prošle godine, za Vaskrs, bili smo u manastiru Hristovog Preobraženja u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri i tom prilikom smo od monaha dobili osveštana Vaskršnja jaja. Rekli su mi da ih stavim pored ikone u kući i da ih za ovaj Vaskrs slobodno razbijem i pojedem. U delu gde su stajala, u nekim danima je temperatura dostizala i do 30 stepeni leti... Danas, posle godinu dana smo ih pojeli... Kao da su juče kuvana! Slava Bogu!", napisao je Nikola Rokvić tada.

Nikola Rokvić nedavno je započeo svoje putovanje ka Grčkoj zajedno sa suprugom, kako bi posetili manastir Nektarija Edinskog i završili svoje duhovno putovanje. Međutim, ovaj put ima poseban cilj - podržati humanitarnu inicijativu.

Njihova fondacija "Porodica" ima za cilj da pruži pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Ovog puta, sredstva se prikupljaju za kupovinu aparata za dijagnostifikovanje kancera mozga kod dece i za renoviranje dela dečje onkologije.

Tokom putovanja, Rokvić redovno deli svoje utiske na društvenim mrežama. Pored osnovnih informacija o svom putovanju i društvu koje ga prati, otkrio je i neke zanimljive detalje, kao i izazove s kojima se susreo tokom puta.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>