Region

Svet

Rodna kuća Lepe Lukić prodata je na javnoj licitaciji!

Rodna kuća pevačice Lepe Lukić u selu Miločaj kod Kraljeva prodata je na javnoj licitaciji, po ceniod 1.000.000 dinara i to zbog dugova.

Rodna kuća Lepe Lukić prodata je na javnoj licitaciji! Foto: Printscreen Youtube/ Estrada Bum




Ipak, nakon toga usledio je neočekivan obrt, te su na kraju uspeli da vrate kuću u kojoj je pevačica odrasla. Lepa je često pričala o tome kako je rado odlazila tamo, posebno dok su joj majka Milosija i brat Rajko bili živi.  


Razlog za zaplenu ove kuće, prema rečima izvora iz 2021. godine, bio je neplaćanje kredita od 10.000 evra, koji je podigao pevačicin bratanac Rade Jovanović.


KUĆA JE BILA POD ZALOGOM


"Rade je koristio kuću kao zalog za kredit od 10.000 evra u jednoj banci, ali nije uspeo da ga vrati. Zatim je taj dug preuzela beogradska firma koja se bavi otkupom dugova. Ovo je bilo sprovedeno u skladu sa starim zakonom o izvršenju, koji je podrazumevao prvu prodaju po ceni od 60% procenjene vrednosti, a drugu po ceni od 30%. Kuća je odmah prodata po ceni od 60%, pri čemu se Rade nije pojavio na sudskom ročištu, iako je bio obavešten. Pored kuće, prodat je i komad zemljišta ispod zgrade, kao i jedna livada treće kategorije. Sve to je prodato za nešto više od milion dinara, uz posredovanje javne izvršiteljske kancelarije Z.S. Na licitaciji su se pojavila dva ponuđača, a kuću je kupila žena iz susednog sela." - izjavio je izvor za domaće medije.



KUĆA JE POVRAĆENA OTKUPOM

Međutim, kasnije je Rade uspeo da povrati kuću. Kuću u selu Miločaj kod Kraljeva otkupio je od nove vlasnice - žene iz obližnjeg sela, koja je dala najbolju ponudu na licitaciji.

"Rade je izjavio da mu je novac za otkup obezbedila ćerka, koja živi, koliko se čini, u Belgiji. On i supruga su ostali da žive u toj kući, mislim da je ona iz Pljevalja. Takođe, drže i etno-restoran pored kuće." – rekao je izvor u martu 2022. godine.

Pevačica se tim povodom svojevremeno oglasila za medije:

"Ja nemam ništa sa tom kućom, ja sam tu samo odrasla. Odavno sam se odrekla te kuće u korist bratanca koji tamo živi i radi. I da je podizao kredit, ja sa tim nemam ništa." – rekla je Lepa Lukić.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/hype


>