Region

Svet

Dušica Jakovljević dobila je otkaz, a sada se oglasio Saša Mirković (VIDEO)

Voditeljka Dušica Jakovljević dobila je otkaz na Hype tv posle samo pet meseci, a sada se oglasio vlasnik televizije Saša Mirković...  To je isto kao kad pomeša psihoaktivne supstance i ne zna koje je uzela popodne, a koje uveče pred spavanje!

Dušica Jakovljević dobila je otkaz, a sada se oglasio Saša Mirković (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/Hype tv


Nakon petomesečnog angažmana na Hype tv, voditeljki Dušici Jakovljević je uručen otkaz. Saša Mirković, vlasnik televizije, se sada javno obratio preko društvenih mreža:"Dobila je otkaz ugovora o radu pre 7,8 dana, a o detaljima ne želim da se izjašnjavam. Vidim da se mešaju pojmovi neplaćeni odmor i neplaćeno odsustvo! To je isto kao kad pomeša psihoaktivne supstance i ne zna koje je uzela popodne, a koje uveče pred spavanje! Nema potrebe da dalje objašnjavam.... Bilo bi neprijatno i za gledanje i za čitanje a i za slušanje".- navodi Saša Mirković.


Ubrzo se oglasila i sama Dušica koja je pre Hajpa dugi nizi godina radila na Pinku, te je rekla sledeće u svoju odbranu:


"Istina je da smo prekinuli saradnju. Došlo je do poslovnog razmimoilaženja. Već mesec dana nisam na televiziji, želela sam da se posvetim svojoj ćerki i brendu koji ona pokreće. Nismo se posvađali, čak nam je i poslednji suseret bio vrlo prijatan. U poslednje vreme više nisam sebe tu videla, možda sam pre nekoliko meseci brzopleto donela odluku, ali dalje neću komentarisati jer ne želim da ulazim ni u kakva medijska prepucavanja"- kaže Dušica Jakovljević.


 

Ljuba Perućica progovorio o hitu koji je kupila Aleksandra Prijović!

Foto: Printscreen Youtube/Hype tvPošto se pojavio ugovor koji je voditeljka potpisala sa Hype televizijom procenite sami:


"Zaposlenoj Dušici Jakovljević iz Beograda, koja je u radnom odnosu na neodređeno vreme na poslovima urednika i voditelja kod poslodavca "HYPE PRODUCTION DOO BEOGRAD", otkazuje se Ugovor o radu i prestaje radni odnos zbog povrede radne discipline i radnih obaveza, a na iste okolnosti je upozorena dana 25.01.2024. godine od strane direktora poslodavca, kada je upozorena da postoji osnov za otkaz ugovora o radu, a sve to na osnovu člana 179. st. 3. tač. 8, člana 179. st. 2 tač.1 i člana Zakona o radu, a u vezi čl. 62. st. 1 tač. 3 podtačka.

2. i čl. 62. stav 1. tačka 2. podtačka 1. Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o radu, te člana 20. Ugovora o radu od 27.11.2023. godine, kao i zato što je u smislu čl. 179a st.1 tač.3. ponovila povredu radne obaveza i radne discipline u roku kraćem od šest meseci od prethodno učinjene.

2. Zaposlenoj Dušici Jakovljević prestaje radni odnos 19.04.2024. godine, u skadu sa Zakonom o radu.

3. Zarada, naknada zarade i druga primanja koja je zaposlena ostvarila, a koja joj nisu isplaćena do dana prestanka radnog odnosa isplatiće se nakasnije 30 dana od dana kada je zaposlenoj prestao radni odnos.

Obrazloženje

Zaposlenoj Dušici Jakovljević je, dana 25.01.2024. godine od strane direktora, "HYPE PRODUCTION DOO BEOGRAD", upućeno upozorenje koje je uredno primila na nepoštovanje radne discipline, a u vezi sa neblagovremenim dolaskom na rad i / ili odlazak sa rada pre isteka radnog vremena i to zato što dana 06.12.2023. godine nije došla na posao (obrazložene stomačni problemi), dana 15.01.2024. godine, bolesna (upala sinusa), 18.01.2024. godine prisutna 1 sat na radnom mestu , 19. i 22.01.2024. godine odsutna, 24.01.2024. godine odsutna (nije se pojavila na snimanju emisije i nije snimila emisiju za emitovanje za petak 26.01.2024. godine), odnosno odsustvovala sa posla bez priloženih potvrda lekara kao i povreda radne obaveze utvrđene 

Ugovorom o radu koji se odnosi na neizvršavanje i neobavljane radnih obaveza utvrđenih Ugovorom o radu onako kako je očekivano, kao i neodgovorno, nesavesno i neblagovremeno obavljanje posla, na način što nije snimila emisiju za 26.01.2024. godine", stoji u ugovoru koji su objavili domaći mediji.

 

Bojana Janković pred smrt dogovorila sastanak ali se nije pojavila!

Dušica Jakovljević se oprostila od Bojane Janković!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>