Ostalo

Sme�no

Farbanje jaja: Kako izbeći greške i postići savršene boje!

Farbanje jaja, tokom uskršnji ili vaskršnji predstavljaju radost cele porodice, ali kako izbeći greške i postići savršene boje? Potrebno je nekoliko stvari koje morate da znate.

Farbanje jaja: Kako izbeći greške i postići savršene boje! Foto: Pixabay



Postoje neke česte greške koje mogu umanjiti lepotu vaših kulinarskih remek-dela. Evo nekoliko korisnih saveta kako biste izbegli te zamke i stvorili najlepša uskršnja jaja koja će oduševiti sve.

Izbegavajte previše tamna jaja 

Prilikom kupovine jaja, izbegavajte ona koja su već previše tamna. Da biste postigli svetlije i intenzivnije boje, birajte bela jaja ili ih jednostavno izbelite koristeći trik sa sirćetom.

Dobro pripremite jaja za farbanje 

Pazite da jaja ne budu hladna kada ih stavljate u vrelu vodu za kuvanje kako biste izbegli pucanje ljuske. To će vam uštedeti ne samo vreme, već i nerviranje oko oštećenih jaja.

Napravite intenzivnije boje

Ako želite da boja na jajima bude jarka i izražajna, nemojte se striktno pridržavati uputstava na kesicama sa bojom. Umesto toga, razmutite više praha u vodi kako biste postigli intenzivnije nijanse.

Koristite starija jaja

Za lakše ljuštenje jaja nakon farbanja, koristite starija jaja umesto svežih. Ovo će vam uštedeti vreme i trud prilikom čišćenja.
Održavajte ujednačenu boju: Da biste izbegli neujednačenu boju na jajima, operite ih pažljivo nakon kuvanja. Time ćete ukloniti nečistoće i naslage sa ljuske koje mogu ometati proces bojenja.

Sledite ove jednostavne smernice prilikom farbanja jaja i vaša uskršnja jaja će biti ne samo lepa za gledanje, već i ukusna.

Slične vesti: ​Uskrs u porodici koja je u žalosti: Da li se i tada farbaju jaja?

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>