Region

Svet

Dvor: Tužilaštvo pokreće postupak protiv Maje i Miloša, kazna do tri godine zatvora?

Iako je Televizija „Pink“ u prvom momentu samo opomenula Miloša Bojanića i Maju Nikolić zbog vređanja Jevreja, iz RRA su zahtevane radikalnije mere, pa je produkcija rijalitija saopštila Nikolićevoj da je diskvalifikovana zbog govora mržnje i tom prilikom su se izvinili verskoj zajednici. Nakon što joj je rečeno da odmah napusti „Dvor“, Maja se spakovala i sve vreme se trudila da održi pribranost.

Dvor: Tužilaštvo pokreće postupak protiv Maje i Miloša, kazna do tri godine zatvora?



No, da joj ipak nije svejedno zbog svega što se desilo, videlo se po izlasku iz „Dvora“,
jer Maja ne samo da nije bila raspoložena za izjave, već je auto u kom je bila velikom
brzinom napustio posed u vlasništvu Televizije „Pink“, pri tom zamalo udarivši u novinare koji su čekali pevačicu kako bi dobili izjavu od nje. Nikolićeva se ni na mobilni nije javljala, pa smo ostali uskraćeni za njen komentar o diskvalifikaciji. Povodom čitavog incidenta oglasilo se i Republičko javno tužilaštvo saopštivši da se spremaju tužbe.

"Nedopustivo je davati antisemitske izjave, a težina je veća jer je to učinjeno na televiziji koja ima nacionalnu frekvenciju. Nadležno tužilaštvo zatražilo je snimak Televizije „Pink“, a svi koji su davali antisemitske izjave biće izvedeni pred lice odnosno biće pokrenuti krivični postupci protiv njih" – stoji u saopštenju koje je uputio
Tomo Zorić, portparol tužilaštva.

Ukoliko se utvrdi da su Miloš Bojanić i Maja Nikolić počinili krivično delo izazivanja
nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti i prekršili Zakon o zabrani diskriminacije
govorom mržnje, mogli bi da dobiju kaznu do tri godine zatvora.

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>