Svet

Region

Preminula Samanta Vavrik: Najpoznatija glumica niskog rasta (VIDEO)

Samanta Vavrik, preminula je 24. marta, a vest o njenoj smrti sa javnosti podelio je zvezda filmova o Hariju Poteru, Dejvis.

Preminula Samanta Vavrik: Najpoznatija glumica niskog rasta (VIDEO) Foto: YouTube Printscreen/ITV News



Bila je jedna od najpoznatijih glumica niskog rasta.  Suprug Dejvis, obratio se emotivnim rečima: 

"Njena smrt je ostavila ogromnu prazninu u našim srcima i našoj porodici. Nedostaju mi njeni topli zagrljaji. Bila je neponovljiv karakter, uvek pronalazeći svetlu stranu života, sa smislom za humor koji je osvetljavao i moje najlošije šale. Bez Semije, ne bi bilo emisije 'Tenable', niti bi nastala serija 'Vilov'. 'Nema glupih pitanja' u mom životu bilo bi potpuno drugačije - rekao je Vorvik i naglasio da mu je supruga bila najveća podrška tokom čitave karijere. 

Samanta je najpoznatija po ulogama u filmovima "Through the Dragon's Eye", "Short Fellas" i "Honki Sausages", ostavila je neizbrisiv trag u filmskoj industriji. Njen otac, Piter, koji je bio statista u seriji "Vilov", kasnije je postao poslovni partner Varvika.



Patila je od ahondroplazije, poremećaja rasta kostiju koji rezultira neproporcionalnom patuljastošću. Vorvik je pre šest godina govorio o njenom zdravstvenom stanju, kada je zbog sepse završila u bolnici. Dejvis je za The Sun izjavio da je njeno zdravlje naglo oslabilo pred porodični odmor u karavanu.

Kada je opisivao strah nekoliko godina kasnije, izjavio je: "Sledeći sati su bili kao večnost, dok sam s decom čekao u bolničkom hodniku, gledajući prazninu koju je ostavio Semov krevet. U tom trenutku, nadao sam se da to neće biti slika naše budućnosti bez nje."
Sam je prošla kroz mnoge operacije zbog svoje bolesti. Smatra se da je razvila sepsu nakon dekompresivne operacije kičme. O svom iskustvu gotovo smrtnog ishoda rekla je: "Kada smo se vratili kući nedelju dana kasnije, izgubila sam osećaj u nogama. Mislio sam da je to deo procesa oporavka od operacije, pa sam legla u krevet, ali sledećeg dana osećala sam se grozno, kao da me pregazio kamion. Provela sam ceo dan u krevetu dok su Vorvik i Harison bili na porodičnoj zabavi, a sledećeg jutra sam se probudila u 4 ujutro, osećajući se još gore. Kako je dan odmicao, nisam mogla da se koncentrišem, ležala sam na kauču, a kad sam pokušala da ustanem, srušila sam se na pod."

Dejvis  je sa urođenom spondiloepifiznom displazijom, izuzetno retkim genetskim oblikom patuljasttog rasta, koji su nasledili i njihova ćerka Anabel i sin Harison. Sin Lord, koji je poživeo samo devet dana, rođen je u 19. nedelji i nije mogao da preživi jer mu se nisu razvila pluća.

Slične vesti: Preminula je bivša olimpijska šampionka Olga Fikotova - Konoli (VIDEO)

 - To je nešto što beba neće preživeti. Ali Lojd je preživeo devet dana, ali da, bio je prelep - rekao je.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>