Recepti

Ljubav

Farbanje Vaskršnjih jaja u crvenu boju! Osigurajte da boja uspe (RECEPT)

Farbanje Vaskršnjih jaja u crvenu boju je važna tradicija, zato osigurajte da vam boja uspe! Postoji trik za dobijanje zagasito crvene boje!

Farbanje Vaskršnjih jaja u crvenu boju! Osigurajte da boja uspe (RECEPT) Foto: Pintsreen Youtube/Modern Mediterranean




Kažu da se farbanje jaja započinje upravo crvenom bojom, neki ih farbaju na Veliki četvrtak, drugi na Veliki petak. Mada se veruje kako na Veliki petak ništa ne treba da vri na šporetu, mnoge domaćice to zanemaruju jer veruju da je to ipak predugačak period da jaja stoje i naravno jesu u pravu. Vi svakako ofarbana jaja nemojte držati kao dekoraciju na stolu već ih stavite u frižider i izvadite po potrebi.



Imamo poseban trik kako bi se osigurali da postignete duboku, zagasito crvenu boju koju vidite ovde na snimku, svaki put izlaze savršeno. Uverićete se i sami.




Priprema za 12 jaja


Vreme: 
10 minuta pripreme, 20 minuta kuvanja/potapanja



Sastojci:

12 smeđih jaja
4 šolje vode
1 šolja belog sirćeta
1 pakovanje crvene boje za jaja
Nekoliko kapi ulja





Foto: Pintsreen Youtube/Modern Mediterranean



Uputstvo za farbanje jaja:


U veliki lonac dodajte vodu i pustite da proključa. Kada provri, dodajte jaja, smanjite temperaturu na lagano ključanje, pokrijte lonac i kuvajte 15 minuta.

Kada su gotova, stavite jaja u ledenu kupku i ostavite da se hlade barem 5 minuta. Dok se jaja hlade, napravite smešu crvene boje.

Uz pomoć staklene merne čaše, izvadite jednu šolju vrele vode. Pažljivo sipajte crvenu boju i dobro promešajte metalnom kašikom (ako koristite drvenu kašiku, obojiće se).

Pažljivo sipajte koncentrovanu smesu boje nazad u lonac u kojem ste kuvli jaja. Uz pomoć velike metalne kašike, pažljivo stavite kuvana jaja da se ne bi raspršila voda. Ostavite ih da se potapaju 5 minuta.

Kada budete spremni da izvadite jaja, obložite tanjir ubrusom. Pažljivo ih izvadite iz lonca i ostavite da se osuše. Ovo je veoma važno kako biste sprečili da se boja ne bi oštetila radne površine!

Kada se jaja osuše, nežno ih premažite uljem kako biste se osigurali da ostanu sjajna i kako biste sačuvali boju na njima, tako da se neće obrisati prilikom rukovanja kasnije.

 

Đurđevdan i Vaskrs se ove godine poklapaju: Kako da olakšate pripremu praznika!

Savršena jaja za Vaskrs! Obratite pažnju na ove stvari!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>