Ostalo

Sme�no

Priče o duhovima treći deo: Da li imaju loše namere?

Nastavljamo sa zanimljivim pričama koje kod nekih izazivaju jezu, kod drugih nevericu... Duhovi koji obitavaju u restoranu, duhovi u ozloglašenom Šošenku, neočekivani putnici i žena koja peva u horu... Imaju li oni loše namere?

 Priče o duhovima treći deo: Da li imaju loše namere? Screenshoot/Youtube






Ako se plašite priča o duhovima, pravo je vreme da odustanete...


Duhovi Stone's Public House-a.


Jedan od najukletijih restorana u Americi, Stone’s Public House u gradu Ashland, Massachusetts, nema problem s duhom - ima problem s duhovima.

Janet Morazzini, dugogodišnja stanovnica Ashlanda, je barmenka i menadžerka Stone's Public House-a, koja je izgradila John Stone još 1832. godine.

Prema Morazziniju, čak i pre nego što je počela da radi u gostionici, čula je priče o duhu mladića koji luta hodnicima restorana, koji je nekad služio kao privremena bolnica tokom pandemije španskog gripa 1918. godine.

To ima smisla, kaže Morazzini za TODAY:

"Tamo bi karantinisali sve bolesne ljude", objašnjava. "Navodno, dosta duša je preminulo upravo zbog toga."

Gostionica je takođe mesto drugih vremenski neprikladnih smrti, uključujući i smrt mlade devojčice koju je udario i ubio voz dok se igrala blizu pruge koja graniči sa imanjem.

Prema Morazziniju, otac i sin koji su posetili gostionicu izašli su napolje iz restorana da gledaju vozove. Nakon što su se vratili unutra, Morazzini je čula oca kako ubeđuje svog malog sina da niko drugi nije bio napolju - uprkos sinovom insistiranju da je video malu devojčicu kako sedi pored njih.

"Rekao je: 'Sedela je pored mene. Plakala je. Nisi vidio devojčicu?'" seća se Morazzini. "A otac je rekao: 'Nije bilo nikoga tamo, bili smo samo ti i ja, druže.'"

Kaže se da duhovi drugih osoba takođe pohode ukletu staru gostionicu, uključujući i vlasnika Johna Stonea, koji, kako Morazzini kaže, zapravo nije umro tamo, ali se veruje da "pazi" na mesto.

Jedne noći kada je Morazzini bila sama u gostionici, kaže da je čula korake direktno iznad nje na drugom spratu. 

"Samo sam pomislila, nema objašnjenja za to ni na koji način. Odlazim", kaže za TODAY.

Ipak, ne veruje da duhovi imaju loše namere. 


"Nikada nisam imala taj zastrašujući osećaj 'dlaka na vratu, moram izaći iz zgrade' tamo."










Neočekivani putnik


Tokom 1990-ih, Julie, stanovnica Portlanda, Oregon, vozila se iz grada da se sastane s prijateljima kada je naišla na saobraćajnu gužvu. Osamnaestogodišnjakinja je uskoro otkrila da je uzrok zastoja bio strašan saobraćajni udes i, na svoju užas, dok je prolazila pored mesta nesreće, shvatila je da je neko poginuo.

Trenutak kasnije, "u mom suvozačkom sedištu je sedela žena." Julie kaže u "Monsters Among Us".

Iako priznaje da zvuči ludo, Julie tvrdi da je videla ženu obučenu u radnu odeću pored sebe. I iako je bila potpuno u šoku, žena na suvozačkom sedištu bila je još više uznemirena. 

"Izgledala je kao neko ko se odjednom našao u tuđem automobilu", kaže Julie o tom događaju.

U panici, žena je zahtevala da sazna kako je dospele tamo i ko je Julie. Tada je Julie primetila da žena ima nadzemaljsku kvalitetu i shvatila je da je osoba koju je videla pored puta nekako bila u automobilu s njom.

"Gospođo, morate se smiriti, zovem se Julie i tu sam da pomognem", kaže da je rekla stranci. Julie je kasnije objasnila ženi da je bila u saobraćajnoj nesreći i nekako završila na njenom suvozačkom sedištu. Žena je bila potresena.

U tom tačno određenom trenutku, prošli su pored proreza u drveću. S nešto ohrabrenja od Julie, žena je mirno krenula prema suncu, a zatim nestala.

U potpunom neverovanju, Julie je stala i ubedila sebe da je cela situacija izmislila. Međutim, nekoliko dana kasnije, na vestima je objavljena priča o vozaču kamiona povređenom u saobraćajnoj nesreći.

"Pre nego što su završili, prikazali su sliku žene koja je bila u mom automobilu i objasnili da je poginula u nesreći", kaže Julie tokom podkasta. 


"To je bilo neverovatno, bilo je previše."



Ove poznate dame grozno izgledaju sa kratkom kosom!









Duh u galeriji za hor

Alicia Diozzi, nastavnica, vodič i vlasnica Salem Kids Tours-a, obično se drži pričanja o dugoj i raznovrsnoj istoriji Salema, Massachusettsa.

Međutim, postoji jedna priča koju voli da podeli o duhu koji ukazuje u Prvoj crkvi u Salemu. Neočekivano? Samo deca ga mogu videti.

"Mališani, možda u dobu od 4 ili 5 godina, pitaju za prisustvo duha koje vide gore u galeriji za hor u glavnom svetilištu naše crkve", kaže ona za TODAY.

Prema Diozzi, deca često pokazuju na isto mesto u crkvi i tvrde da tamo vide ženu.

"Deca će reći da je u dugoj haljini, dugih rukava, i da se ponekad čuje kako peva sa horom", kaže Diozzi.

Priče o duhu u horu kruže od 1960-ih, kaže Diozzi. I možda bi ih odbacila da joj sin pre 15 godina nije pokazao na galeriju i pitao za "damu koja peva sa horom".

Da li je bila prestrašena?

"Da, definitivno", kaže Diozzi. "Imam osećaj da glavno svetilište u Prvoj crkvi ima tu atmosferu, doista osećate prisustvo prošlosti."

Kaže da nije loš osećaj, već istorija ili energija koja je na neki način utešna.

 

Najstariji vicevi! Šta je bilo smešno pre četiri milenijuma?









Duhovi zatvora "Shawshank"



Zatvor Ohio State Reformatory u Mansfieldu, Ohajo, široko je poznat kao lokacija klasičnog filma "Bekstvo iz Shawshanku".

Ali stari zatvor, koji je zatvoren 1990. godine, takođe ima reputaciju da je uklet.

Domaćin nekih od najozloglašenijih kriminalaca, maksimalno obezbeđeni zatvor nekada je bio mesto ubistava, samoubistava i drugih nasilnih susreta, prema Theresa Argie, autorki i paranormalnoj istražiteljki poznatoj kao "The Haunted Housewife".

"(Reformatory) je imao ovaj neverovatan talas nasilja koji je proticao kroz njega gotovo od početka," kaže Argie za TODAY.

"Mogli biste zamisliti zašto bi mesto poput toga bilo ukleto", kaže ona. "Postoji nešto negativno tamo, to možete osetiti u kostima."




I zapravo, postoji mnogo priča o duhovima iz starog zatvora.

"Tamo smo naišli na ženske duhove, što sam smatrala neverovatno zanimljivim", rekla je Argie. Jedna od njih, kaže, verovatno je žena bivšeg upravnika koji je slučajno upucan i ubijen dok je vadio kutiju sa police u ormaru.

Prema Argie, snimili su zvukove ženskog plakanja i, povremeno, osetili miris ružinog parfema u sobi.

Još jedan duh za koji se kaže da ukazuje u zatvoru je žena koja sedi u zatvorskoj kapeli i plače. "Kada pristupite toj ženi koja sedi na klupi, ona nestane. Drugi ljudi su je videli kako šeta", kaže Argie.

Onda je tu i zlokobno prisustvo, prema Argie. I uz pomoć medijuma, kaže da je s njim komunicirala.

"Rečima bi me psovao", seća se ona.

Iako su njihove sesije sa ljutim duhom bile uznemirujuće, pravi strah osetili su tek kada je taj duh počeo da prati partnerku Argie kući.

"Jednog dana, videla ga je, preko refleksije u prozoru, videla je tu stvar pozadi, tu figuru senke, i znala je da je to on", kaže Argie za TODAY.

Nakon što su potražili pomoć paranormalnog stručnjaka, Argie kaže da "ga od tada nismo videli".
 

Priče o duhovima koje lede krv u žilama! (VIDEO)

Duhovi: Priče koje lede krv u žilama! (VIDEO)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/today

Povezane vesti:


>