Svet

Region

Ko je Kejt Midlton?! Kakav je bio njen raniji život!

Ko je zapravo Kejt Midlton?! Kakav je bio njen raniji život, porodica, školovanje... Zašto je napustila ekskluzivnu internatsku školu za devojke Daun Haus sa 14 godina?!

Ko je Kejt Midlton?! Kakav je bio njen raniji život! katemiddletonphotos




Kejt Midlton, Katarina, Princeza od Velsa, udala se za princa Vilijama 2011. godine, ona je majka princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa.




Princeza od Velsa otkriva da prima tretman za rak


Kejt Midlton je napokon otkrila razlog za svoje javno odsustvo: Ona se podvrgava lečenju zbog raka. U video poruci od dva minuta objavljenoj 22. marta, princeza od Velsa, koja ima 42 godine, objasnila je da se nalazi u ranoj fazi "preventivne" hemoterapije za nespecifikovanu vrstu raka. Rekla je da je bolest otkrivena nakon uspešne abdominalne operacije kojoj je podvrgnuta 16. januara.

"Ovo je, naravno, bilo ogromno iznenađenje, i Vilijam i ja radili smo sve što smo mogli da ovo privatno obradimo zbog naše mlade porodice", rekla je Kate, aludirajući na svog supruga. "Kao što možete zamisliti, ovo je trajalo. Trebalo mi je vremena da se oporavim od velike operacije kako bih započela svoje lečenje. Ali najvažnije, trebalo nam je vreme da objasnimo sve [našoj deci] Džordžu, Šarloti i Luisu na način koji je primeren njima i da im obezbedimo da ću biti u redu."

Kate je rekla da se "dobro oseća i sve jača je svakog dana", ali moli za "vreme, prostor i privatnost dok završavam svoje lečenje." Ona je drugi član britanske kraljevske porodice koji je dijagnostikovan sa rakom ove godine. Bukingemška palata je saopštila 5. februara da i kralj Čarls III takođe ima bolest.



Zbog svoje operacije, Kensingtonska palata je u januaru saopštila da se ne očekuje da se princeza vrati svojim kraljevskim dužnostima do posle Uskrsa, 31. marta. Međutim, njeno odsustvo s javnih mesta navelo je uzbuđene fanove da spekulišu o njenom zdravstvenom stanju i ogovaraju o njenom mestu boravka.


Onlajn razgovori su se intenzivirali nakon što je palata podelila fotografiju Kate sa svoje troje dece u čast Majčinog dana u Velikoj Britaniji 10. marta. Međutim, svetske novinske agencije su povukle distribuciju fotografije nakon što su otkrile da je slika bila manipulisana. Kejt se tada obratila društvenim mrežama kako bi se izvinila u svojoj prvoj javnoj izjavi u tim mesecima.

Prema BBC-u, Kate i Vilijam se neće pojaviti sa ostatkom kraljevske porodice na Uskrs. Više vesti izveštava da princeza neće vratiti svoje zvanične dužnosti "dok joj to ne odobri njen medicinski tim", prema saopštenju palate.





Ko je Kejt Midlton



Kejt Midlton, poznata i kao Katarina, Princeza od Velsa, je istaknuta članica britanske kraljevske porodice. Rođena u Readingu, Engleska, udala se za princa Vilijama. Njihovo veoma medijski praćeno kraljevsko venčanje održano je u aprilu 2011. u Vestminsterskoj opatiji u Londonu. Par ima troje dece: princa Džordža, princezu Šarlotu i princa Luisa. Međutim, u martu 2024. godine, Midlton je otkrila da trenutno prolazi kroz hemoterapiju zbog nespecifikovanog oblika raka koji je otkriven ranije te godine.




Rani život i porodica


Kejt Midlton—zvanično poznata kao Katarina, Princeza od Velsa—rođena je kao Katarina Elizabet Midlton 9. januara 1982. godine u Readingu, Engleska. Njeni roditelji su Majkl i Kerol Midlton. Njena mlađa sestra je Pipa Midlton, a mlađi brat se zove Džejms. Sa majčine strane, Kejt potiče iz radničke porodice rudara uglja i građevinara. Njena majka, Doroti Goldsmith, podsticala je svoju decu da teže visokim ciljevima. Kao rezultat toga, Kejtina majka postala je stjuardesa u avio-kompaniji—u to vreme, prilično glamurozan posao.











Upravo na ovom poslu u Britiš ervejzu, Kerol je upoznala Majkla Midltona, dispečera avio-kompanije, čija bogata porodica potiče iz Lidsa i ima veze sa britanskom aristokratijom. Par se ubrzo venčao.

Njeni roditelji osnovali su kompaniju za prodaju roba za proslave putem pošte. Posao je neočekivano uspeo, na kraju čineći porodicu Midlton milionerima. Zahvaljujući poslu svojih roditelja i novom prihodu, Kejt i njena braća i sestra nisu imali manjkavosti.

Kejt je pohađala ekskluzivne internatske škole, uključujući St. Endru's Prep školu, Daun Haus i Marlborou koledž. Njeno vreme u internatu nije prošlo bez sukoba. Kejt je napustila ekskluzivnu internatsku školu za devojke Daun Haus sa 14 godina zbog vršnjačkog nasilja i ismevanja od strane drugih učenika.

Njenog prvog dana u mešovitoj školi Marlborou, neki posebno zlonamerni dečaci počeli su da ocenjuju dolazne učenike na osnovu privlačnosti i ličnosti. Dali su Midlton dvojku. Bez obzira na početne poteškoće, dobro je napredovala u studijama, položivši 11 GCSE ispita i tri A-level ispita.










Princ Vilijam i Kejt Midlton


Midlton je upoznala princa Vilijama na Univerzitetu u Sent Endrjusu u Fajfu, Škotska, kada je postala studentkinja 2001. godine. Živeli su u istom studentskom domu na koledžu, St. Salvator's Hall, i delili su nekoliko predmeta u rasporedu svojih kurseva. Uskoro su postali prijatelji.

Iako su često delili doručak i šetali zajedno na časove, dvoje nije imalo romantsku zainteresovanost jedno za drugo na početku. Midlton je izlazila sa starijim studentom Rupertom Finčom, a Vilijam je bio zauzet suočavanjem sa medijima i borio se sa svojim osećanjima u vezi sa novom školom.









Kraljevska romansa


U martu 2002. godine, Midlton se pojavila na ekskluzivnom modnom događaju dobrotvorne prirode noseći provokativnu haljinu. Vilijam je takođe bio prisutan na dobrotvornom događaju i postao zaintrigiran i zainteresovan za Kejt na nov način. Pokušao je da uspostavi romantični odnos te večeri, ali, još uvek u vezi sa Finčom, Midlton je odbila budućeg kraljevog udvarača.

Na kraju školskog semestra 2002. godine, Midltonin dečko je diplomirao, a par se uskoro razišao zbog problema sa udaljenošću. Tek slobodna i ulazeći u svoju drugu godinu studija, Midlton i nekoliko prijatelja su bili pozvani da dele stan sa Vilijamom, okruženje koje je omogućilo njihovoj mladoj romansi da procveta.

Na početku, Midltonin život se nije mnogo promenio. Par je držao svoju vezu u tajnosti, uglavnom zbog ekstremnog nepoverenja princa prema medijima. Par se složio da se ne drže za ruke u javnosti ili da se ne viđaju zajedno na večerama. To je uglavnom zbunjivalo novinare.


Ali, 2004. godine, Kejt je uhvaćena od strane paparaca tokom porodičnog skijanja sa kraljevskom porodicom. Njen odnos sa Vilijamom postao je predmet intenzivne pažnje, i do 2005. godine, postala je omiljena tema tabloida. Oboje su zajedno diplomirali, pri čemu je Midlton stekla diplomu sa počastima iz istorije umetnosti.

U februaru 2006. godine, objavljeno je da će Kejt Midlton dobiti svoj sopstveni tim za obezbeđenje od 24 sata od Odeljenja za zaštitu kraljevske i diplomatske pratnje. To je dovelo do glasina da se Midlton priprema za položaj u kraljevskoj porodici. Međutim, pošto je Vilijam krenuo na vojnu akademiju, Midlton se suočila sa frenzijom paparaca sama.











Navodni raskid


U aprilu 2007. godine, verovalo se da su Midlton i Vilijam raskinuli. Navodno pod pritiskom kraljevske porodice da ili zaprosi ili pusti Midlton da nastavi sa svojim životom, Vilijam je navodno prekinuo petogodišnju vezu sa parom preko telefona.

Međutim, medijski izveštaji su bili drugačiji, jer je Midlton viđena na nekoliko kraljevskih događaja u pratnji princa samo nekoliko meseci kasnije. Drugi glasovi su ukazivali na to da par živi zajedno. Obe strane su demantovale glasine.



Prosidba i verenički prsten



1. novembra 2010. godine, Midlton i Vilijam su objavili svoje veridbe. Princ je zaprosio tokom odmora u Keniji, predstavivši Kejt vereničkim prstenom koji je nosila njegova majka, princeza Dajana.

Prsten, napravljen od krunskog draguljara Garrard, ima 12-karatni ovalni safir iz Cejlona postavljen u belo zlato i okružen je sa 14 soliternih dijamanata. Prsten je navodno inspirisan brošem napravljenim 1840. godine za princa Alberta kao venčani poklon kraljici Viktoriji, koji je nosila na dan svog venčanja kao "nešto plavo". 

Dizajn je sada dostupan za kupovinu u Garrardu. "Predivan je—nadam se da ću ga dobro čuvati! Veoma je poseban," rekla je Midlton u zvaničnom intervjuu za veridbu para.


Par je zatim objavio planove da žive na Severnom Velsu, gde je Vilijam bio stacioniran sa Kraljevskim vazduhoplovnim snagama, nakon venčanja.











Kraljevsko venčanje sa princem Vilijamom


Kejt i princ Vilijam venčali su se 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

Nosila je haljinu koju je dizajnirala Sara Barton, činjenica koja je ostala strogo čuvana tajna do velikog dana. Kejt je takođe nosila dijademu koju je Kraljica Majka dobila od svog supruga, Kralja Džordža VI, 1936. godine. Neposredno pred venčanje, Kraljica Elizabeta II dodelila je Midlton titulu Katarina, Njeno Kraljevsko Visočanstvo vojvotkinja od Kembridža.

Venčanje je navodno koštalo blizu 34 miliona dolara, od čega je 32 miliona dolara bilo za obezbeđenje. Među gostima su bili Elton Džon, Dejvid i Viktorija Bekam; 23 miliona ljudi je gledalo ceremoniju uživo na televiziji.


Deca

Princ i princeza od Velsa imaju troje dece: princa Džordža, princezu Šarlotu i princa Luisa.




Princ Džordž


22. jula 2013. godine, u 16:24 lokalnog vremena, Kejt je rodila svog najstarijeg sina, princa Džordža Aleksandra Luisa od Kembridža. Trenutno, princ Džordž je drugi u redu za britanski presto nakon svog oca Vilijama.

Zvanično je saopšteno iz St. James Palaca da su Kejt i Vilijam bili trudni sa svojom prvom bebom 3. decembra 2012. godine, nakon skoro godinu dana glasina o bebama i mnogo spekulacija. Istog dana kada je saopšteno, Midlton je hospitalizovana u bolnici King Edward VII u Londonu zbog akutnog jutarnjeg mučnine.

Očekujući dolazak prvog deteta para, do jula 2013. godine, međunarodni medijski izvori počeli su da uspostavljaju redovno prisustvo ispred St. Mary's bolnice u Paddingtonu, Londonu. St. Mary's je ista bolnica gde je princeza Dajana rodila Vilijama, a kasnije princa Harija.



Princeza Šarlot


2. maja 2015. godine, Kejt je rodila ćerku imenovanu princezu Šarlot Elizabet Dajan, u 8:34 sati lokalnog vremena u bolnici St. Mary's. Druga trudnoća Kejt je objavljena u septembru 2014. godine.

Šarlot je bila peto praunuče kraljice Elizabete II i treća u redu za presto nakon svog oca Vilijama i brata princa Džordža. Nedavna promena pravila o nasleđivanju daje prednost redosledu rođenja nad polom, što omogućava Šarlot da ostane ispred princa Luisa.



Princ Luis

23. aprila 2018. godine, rođen je princ Luis Artur Čarls u 11:01 sati lokalnog vremena u bolnici St. Mary's. Princ Luis je četvrti u redu za presto nakon princa Vilijama, princa Džordža i princeze Šarlot.

Kensingtonska palata je saopštila da Kejt i Vilijam očekuju svoje treće dete u septembru 2017. godine. U saopštenju je otkriveno da vojvotkinja od Kembridža pati od teške jutarnje mučnine, poznate kao Hyperemesis Gravidarum, kao što je imala tokom trudnoće sa princem Džordžom i princezom Šarlot.










Karijera

Kejtino puno radno vreme je princeza od Velsa, njen kraljevski naziv od septembra 2022. Međutim, pre nego što se udala za Vilijama i nakon diplomiranja na koledžu, radila je u drugim delatnostima.

Bilo je teško naći posao kao devojka princa; pozicija je morala biti poštovana od strane kraljevske porodice, dok je istovremeno omogućavala Midlton fleksibilnost da otputuje u svakom trenutku da bude sa princem. U novembru 2006. godine, Midlton je konačno pronašla prihvatljivu poziciju kao asistent kupca dodataka u britanskom lancu odeće Jigsaw u Londonu. Kasnije je prijavljeno da je napustila kompaniju kako bi studirala portretnu fotografiju.

Godine 2010. otkriveno je da je Midlton radila na planovima za pokretanje novog pekarskog biznisa sa svojim bratom Džejmsom, koji je vodio kompaniju The Cake Kit Company. Biznis je imao cilj da podstakne decu da kuvaju i olakša spremanje rođendanskih torti.



Toples 

Kejt je privukla pažnju javnosti u septembru 2012. godine kada su fotografije nje tokom sunčanja u toplesu na jugu Francuske objavljene u francuskom magazinu Closer. Uskoro nakon toga, fotografije su reprodukovane u publikacijama u Irskoj i Italiji.

Čim je vest o fotografijama procurila u magazinu Closer, britanska kraljevska porodica se uključila u pravnu bitku kako bi dobila prava na fotografije, u nadi da će sprečiti druge publikacije da ih štampaju. Prema Los Anđeles tajmsu, fotografije nisu bile preuzete od strane bilo koje novinske organizacije u Velikoj Britaniji.

Nakon što je Closer objavio fotografije, 18. septembra 2012. godine, kraljevska porodica je dobila autorska prava na sudu. Sudija je naložio francuskom magazinu da preda fotografije u roku od 24 sata od odluke suda, prema Los Anđeles tajmsu. Closer je svakodnevno bio kažnjen sa 13.000 dolara, kao i kaznama za sve reprinte fotografija, ako ne bi ispunio 24-časovni rok.




Fondacija i zagovornik mentalnog zdravlja

Kroz ono što je sada poznato kao Kraljevska fondacija princa i princeze od Velsa, Kejt se udružila sa svojim suprugom i svojim šogorom princem Harijem kako bi formirala inicijativu Heads Together radi podizanja svesti o problemima mentalnog zdravlja. U januaru 2018. godine, objavili su pokretanje veb stranice dizajnirane za pružanje resursa nastavnicima i školama koji traže pomoć u toj oblasti.

"Znamo da je mentalno zdravlje problem za sve nas—deca i roditelji, mladi i stari, muškarci i žene—svih pozadina i svih okolnosti", rekla je Kejt. "Vidim iznova i iznova da postoji mnogo toga što se može dobiti od razgovora o mentalnom zdravlju i shvatanja mentalnog zdravlja naše dece jednako ozbiljno kao i njihovog fizičkog zdravlja. Kada intervenišemo rano u životu, pomažemo izbeći probleme koji su mnogo izazovniji za rešavanje u odraslom dobu."

U aprilu 2020. godine, nakon izbijanja novog koronavirusa, Kejt i Vilijam su obećali da će koristiti svoju fondaciju kako bi podržali frontline radnike i porodice tokom zdravstvene krize.





Abdominalna operacija i dijagnoza raka


Princess of Wales je hospitalizovana 13 dana nakon uspešno obavljene planirane abdominalne operacije 16. januara 2024. godine u Londonu. Kensingtonska palata je sledećeg dana objavila saopštenje da Kejt neće se vratiti na javne dužnosti do nakon Uskrsa. "Ona se nada da će javnost razumeti njen želju da održi što više normalnosti za svoju decu koliko je moguće; i njen želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni", stajalo je u saopštenju.

I pored ovog obaveštenja, odsustvo Princeze od Velsa izazvalo je furor na internetu dok su fanovi kraljevske porodice nastavili da spekulišu o tome za šta je bila abdominalna operacija i zašto je tako dugo van fokusa javnosti. Paparaci su fotografisali princezu samo dva puta od njenog poslednjeg javnog pojavljivanja na Božić 2023. godine.

Kejt je viđena u kolima sa svojom majkom početkom marta, a zatim je napustila dvorac Windsor sa princem Vilijamom 11. marta. Iste te godine, izdala je retku ličnu izvinjenicu zbog manipulacije fotografijom sa svojom decom koju je Kensingtonska palata objavila u čast Majčinog dana u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Agencije za vesti širom sveta povukle su distribuciju fotografije nakon što su otkrile da je slika bila manipulisana. Ova neobična pažnja i zabrinutost javnosti za Kateino zdravstveno stanje doveli su do špekulacija i raznih teorija o tome šta bi moglo biti razlog njenog produženog odsustva iz javnosti.

Njeno izuzetno retko pojavljivanje, zajedno sa sporadičnim informacijama koje su dolazile iz Kensingtonske palate, samo su pojačali interes javnosti. Iako je u saopštenju bilo naznačeno da će se vratiti svojim dužnostima nakon određenog perioda oporavka, mnogi su ostali zabrinuti za njeno zdravlje i dobrobit.

S obzirom na njenu ulogu kao javne ličnosti i člana kraljevske porodice, očekuje se da će njen oporavak biti praćen velikom pažnjom javnosti, dok će se svaki njen korak u javnosti analizirati i praćen s velikim interesovanjem.



1. marta, Kejt je okončala spekulacije o svom boravku sa kratkim videom koji je podelila na društvenoj mreži X. "U vreme [moje operacije], mislilo se da je moje stanje bilo benigno", rekla je. "Međutim, testovi nakon operacije su pokazali da je rak bio prisutan." Otkrila je da se nalazi u ranim fazama "preventivne" hemoterapije za svoj nespecifikovani oblik raka.


S obzirom na njenu trenutnu terapiju, Kensingtonska palata je saopštila u martu da će "princeza vratiti se svojim zvaničnim dužnostima kada za to bude dobila odobrenje od svoje medicinske ekipe." Princ Vilijam je privremeno obustavio svoje javne dužnosti tokom boravka svoje supruge u bolnici i tokom početnog oporavka od operacije. 


Njegova prva kraljevska obaveza nakon Kejtine operacije bila je 7. februara, a od tada se pojavio na drugim događajima. Međutim, propustio je sahranu svog kuma krajem februara zbog lične obaveze, prema saopštenju Kensingtonske palate. U martu je Palata pojasnila da je lična stvar bila Kejtina dijagnoza raka.

NEDELJNI HOROSKOP

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: biography.com

Povezane vesti:


>