Region

Svet

Pesma za Evroviziju: Finale 2. marta 2024. godine!

„Pesma za Evroviziju“ ulazi u veliko finale! Direktan prenos finalne večeri gledamo u subotu, od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, RTS Planeti i Jutjub kanalu RTS.

Pesma za Evroviziju: Finale 2. marta 2024. godine! Foto: Promo
Nakon dve polufinalne večeri, saznaćemo ko će biti srpski predstavnik na "Pesmi Evrovizije", koja se ove godine održava u Malmeu. Direktan prenos finalne večeri gledamo u subotu, od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, RTS Planeti i Jutjub kanalu RTS.

Selekciona komisija RTS-a je za ovogodišnji festival odabrala ukupno 28 kompozicija, od kojih 16 - izabranih tokom dve polufinalne večeri, učestvuje u finalnom izboru. Najbolja pesma prema glasovima publike i stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na "Pesmi Evrovizije".
Posle žrebanja, konačan raspored nastupa u finalu PZE 2024 izgleda ovako:

1. Iva Lorens – Dom
2. Džordži – Luna park
3. Breskvica – Gnezdo orlovo
4. Teya Dora – Ramonda
5. Hristina – Bedem
6. Marko Mandić – Dno
7. M.ira – Percepcija
8. Nemanja Radošević – Jutra bez tebe
9. Milan Bujaković – Moje, tvoje
10. „Keni nije mrtav“ – Dijamanti
11. Zorja – Lik u ogledalu
12. Zejna – Najbolja
13. Konstrakta – Novo, bolje
14. Bojana & David – NO, NO, NO
15. Lena Kovačević – Zovi me Lena
16. Dušan Kurtić – Za tebe živimI tokom finalne večeri domaćini na glavnoj bini biće glumac Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, a u takozvanom grin rumu sa takmičarima će se družiti Kristina Radenković i Stefan Popović.Sav prihod RTS-a od SMS glasanja odlazi u humanitarne svrhe.

Finalno veče Festivala moći će da prate gledaoci širom sveta putem lajvstrima na zvaničnom evrovizijskom „Jutjub" kanalu "Eurovision Song Contest". 

NAJNOVIJE GOOGLE VESTI.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>