Zdravlje

Ljubav

Hrkanje je pojačano tokom zime ali postoji način da prestanete!

Hrkanje je veoma neprijatno za osobu koja spava pored vas, a pojačano je tokom zime ali postoji način da prestanete!

Hrkanje je pojačano tokom zime ali postoji način da prestanete! Svet Plus





Kada se sunce povuče iza horizonta i stigne trenutak da se zavučete u postelju, poslednja stvar koju želite čuti je neko koji hrče pored vas. Nažalost, ta nesreća ne dolazi s uputstvom o isključivanju.

Fascinantno otkriće koje nam stiže iz nedara medicinskih istraživanja, a koje je nedavno ugledalo svetlost dana u prestižnom časopisu "Chest", ukazuje na iznenađujuću povezanost između hladnijeg vremena i nemirnog sna. Iza ovog otkrića stoji analiza podataka više od 7.500 pacijenata koji su kročili prag klinike za poremećaje spavanja tokom poslednjih deset godina. Zaključak je jasan: zima nosi sa sobom značajan porast problema sa snom.




Sada, postavlja se pitanje - da li ste znali da jačanje mišića jezika može biti ključ za prevazilaženje hrkanja? Vežbe koje ciljaju mišiće u ustima i grlu mogu delotvorno suzbiti hrkanje, jačajući disajne puteve i mišiće jezika, čime se olakšava disanje kroz nos.



Postoji i brza tehnika koja traje svega 30 sekundi.


Da biste ojačali mišiće jezika, mekog nepca i grla, jednostavno zatvorite usta i pomerajte jezik u jednom smeru deset puta, a zatim u drugom smeru deset puta. Prvi rezultati su vidljivi već nakon tri večeri, a nakon tri meseca hrkanje može postati prošlost, tvrdi b92.

Hrskava večera pre spavanja može biti koren problema.


Zato izbegavajte začinjenu hranu, sladoled i mlečne proizvode, koji mogu opustiti mišiće grla i jezika, omogućavajući im da tokom noći više vibriraju. Ako ne možete odustati od večernjeg snacka, mlečne proizvode stavite na "crnu listu", jer njihova konzumacija pre spavanja može doprineti stvaranju sluzi, a time i hrkanju.


 

Biljka koja pomaže kod hrkanja! Držite je u spavaćoj sobi!

Efekat bujne kose! Lak postupak do željenog cilja!









Ako spavate na leđima, obratite pažnju - jezik, vrat i brada mogu postati saveznici u blokiranju disajnih puteva, što dovodi do poremećaja protoka vazduha i vibracija u grlu. Zato je preporučljivo spavati na boku kako biste smanjili pritisak na disajne puteve. Ako vam teško pada odvikavanje od leđa, pokušajte sa trikom - stavite tenisku lopticu ispod gornjeg dela tela, tik uz leđa. Pokušajte se preokrenuti na leđa tokom noći, i lopta će vas brzo razbuditi, prema rečima stručnjaka iz "Dejl Stara".

Topao tuš pre spavanja nije samo ritual opuštanja već i tajno oružje protiv hrkanja. Para vlaži disajne puteve, olakšava disanje i smanjuje verovatnoću hrkanja. Kako biste izvukli maksimum iz ove tehnike, pobrinite se da je voda prijatno topla. Ako želite unaprediti svoje iskustvo tuširanja, objesite kesu sa esencijalnim uljima lavande ili nane u blizini tuša, dozvoljavajući paru da dodatno osveži vaše disajne puteve.


Na kraju, razmislite o večernjem ritualu s alkoholom.


Eliminisanje alkohola ili konzumiranje najmanje tri sata pre spavanja može biti ključ za miran san. Alkohol, zbog svojih opuštajućih efekata na mišiće u ustima i grlu, može uzrokovati delimičnu blokadu, što dovodi do hrkanja.

NAJNOVIJE GOOGLE VESTI.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>