Style

Ljubav

Odnos snaja - svekrva: Otvoreno neprijateljstvo je lako uočiti, a šta sa pasivnom agresijom?

Kada je u pitanju odnos snaja - svekrva, otvoreno neprijateljstvo je lako uočiti ali pasivna-agresivnost, oličena u podmuklim primedbama, lošim komentarima ili prikrivenim uvredama, može biti teško uočljiva drugima ali vi to osećate i to boli... Ovi komentari mogu biti uokvireni i kao "šale"...

Odnos snaja - svekrva: Otvoreno neprijateljstvo je lako uočiti, a šta sa pasivnom agresijom? Svet Plus




Vođenje odnosa sa svekrvom može biti suptilan ples. Iako ovi odnosi mogu biti ispunjeni ljubavlju i posvećenošću, mogu takođe postati izvor napetosti i stresa. Identifikacija znakova toksičnog ponašanja može vam pomoći da postavite granice i radite na stvaranju boljeg odnosa.

Ako se pitate da li imate posla sa toksičnom svekrvom ili je samo obično ljudsko biće koje je imalo loš dan, donosimo vam nekoliko pokazatelja koji ukazuju na prvi slučaj:

Ignorisanje ličnih granica: Na primer, jasno ste izrazili svoju želju da vaša svekrva ne deli slike vaše dece na društvenim mrežama, ali ona to uprkos tome čini. Ako ste već bili jasni u vezi sa nečim i došlo je čak do konflikta na tu temu, onda je očigledno s kim imate posla.

Postavljanje granica u svakom odnosu može biti izazovan zadatak, ali poštovanje tih granica zahteva snažnu volju.




Davanje neželjenih saveta: Na primer, ona vam govori kako da slažete rublje svog supruga jer zna da on preferira određeni način. Ovaj pristup ne samo da ignoriše vašu ulogu supruge njenog sina, već vas i na neki način omalovažava, prodirući u vašu intimu i pokušavajući biti važnija od vas.



Nenajavljeni dolasci ili otkazivanje: Na primer, nakon što vam je rekla da neće doći, deca su već kod vaših roditelja, a vi ste isplanirali romantično veče sa svojim partnerom, kad odjednom ona stoji pred vratima. Nenajavljeni dolazak retko kada se dobro dočekuje, već se smatra nekulturnim ponašanjem koje nameće vlastite planove.




Kupovina neprikladnih poklona za vašeg muža: Na primer, vaš suprug od svoje majke dobija donje rublje ili putovanje za dvoje – od kojeg vi niste ta druga osoba, već ona. Osim ovih poklona koji vam ne odgovaraju, svekrva očekuje da ih stalno koristite ili nosite.



Sputavanje vašeg roditeljstva i narušavanje autoriteta: Odgajanje dece nosi svoje izazove, a poslednje što vam je potrebno je neko ko sputava vaše napore. Ako se suprotstavlja vašim pravilima, nudi slatkiše kad nisu dozvoljeni ili ignoriše rutine koje ste postavili, važno je otvoreno razgovarati o tome.



Pasivna agresivnost: Otvorena neprijateljstva lako su uočljiva, ali pasivno-agresivno ponašanje, ispoljeno kroz podmukle komentare, loše izjave ili prikrivene uvrede, može biti teško uočljivo drugima ali vi to osećate i to boli... Ovi komentari mogu biti uokvireni i kao "šale"...

 

Velike, pozitivne promene: Lav, Vaga, Škorpija i Ribe!










Igranje uloge žrtve: Toksična svekrva retko preuzima odgovornost za svoje postupke. Kad god dođe do nesuglasica ili sukoba, ona sebe prikazuje kao oštećenu stranu koja traži saosećanje od drugih, često vas predstavljajući kao lošeg čoveka.



Preterana ljubomora: Veza majke sa svojim detetom je posebna, ali ako je ljubomorna na vreme koje dete provodi s vama ili je nesrećna zbog vaše bliskosti, to može narušiti porodičnu dinamiku.



Pokušaji kontrole nad detetom: Zabrinutost za dobrobit deteta je prirodna, ali postoji granica između brige i kontrole. Ako konstantno utiče na izbore svog deteta, posebno one koji se odnose na vas, važno je razgovarati. Ako konstantno zove i zahteva pažnju, traži razloge da njeno "dete" bude sa njom, a ne sa svojom porodicom koju gradi ili je već izgrađena, ako to čini na naočigled ljubazan način, onda vi niste osoba koja može da rešava takav problem, već to mora da uradi vaš partner. Tu će partner pokazati svoju zrelost ili nezrelost, pa ćete na osnovu toga i sami doneti odluku da li je takav zajednički život uopšte moguć.

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>