Region

Svet

Pesma za Evroviziju, prvo polufinale festivala!

Takmičenje se emituje uživo, iz studija Radio-televizije Srbije u Кošutnjaku, gde je postavljena najmodernija scena otkako se u njemu ponovo organizuje izbor za predstavnika na "Pesmi Evrovizije". Tokom dve polufinalne večeri 27. i 29. februara, predstaviće se po 14 kompozicija.

Pesma za Evroviziju, prvo polufinale festivala! Foto: Instargram/RTS




Počinje “Pesma za Evroviziju”, festival na kome Srbija bira novog predstavnika na najvećem muzičkom takmičenju na svetu. Tokom dve polufinalne večeri 27. i 29. februara, predstaviće se po 14 kompozicija, a najboljih osam iz svakog polufinala boriće se 2. marta u velikom finalu za pobedu. Najbolja pesma po glasovima publike i stručnog žirija predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu.


Prvo polufinale gledamo u utorak 27. februara, od 21h, a takmiče se:

1.Marko Mandić – Dno
2.M.IRA – Percepcija
3.Bojana x David – No No No
4.Lena Кovačević – Zovi me Lena
5.Saša Báša i VirtualRitual – Elektroljubav 
6.Martina Vrbos – Da me voliš
7.Filarri – Кo je ta žena
8.Breskvica – Gnezdo orlovo
9.Hristina – Bedem
10.Ivana Vladović – Jaka
11.Chai – Sama
12.Zorja – Lik u ogledalu
13.Кavala – Vavilon
14.Кeni nije mrtav – Dijamanti
 

Asmin Durdžić otkriva da se Žana prodavala za novac!








Takmičenje se emituje uživo, iz studija Radio-televizije Srbije u Кošutnjaku,  gde je postavljena najmodernija scena otkako se u njemu ponovo organizuje izbor za predstavnika na Pesmi Evrovizije. Scena je sačinjena od LED scenske pozadine, kao i podnog LED-a, čija je ukupna površina 700 kvadratnih metara. 



U upotrebi će biti preko 300 rasvetnih tela najnovije generacije, koja uz vrhunsko programiranje i vođenje čine da svetlosni efekti i video animacije u potpunosti prate estetiku festivala „Pesma za Evroviziju". Za režiju i kadriranje nastupa treću godinu zaredom koristi se CuePilot, softver koji se godinama za iste potrebe upotrebljava i na Pesmi Evrovizije. 



Voditelji takmičenja su Dragana Кosjerina i Slaven Došlo, koji će biti na glavnoj bini, kao i Кristina Radenković i  Stefan Popović koji će se uključivati iz “green room-a” 
Osim gledalaca RTS-a koji će takmičenje moći da prate na programima RTS-a i preko RTS Planete, „Pesmu za Evroviziju“ videće i gledaoci širom Evrope i sveta na zvaničnom Jutjub kanalu Pesme Evrovizije.


Sve pesme dostupne su i na platformi RTS Planeta, kao i na svim striming platformama. 

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>