Region

Svet

Sofija Rajović otkrila koliko joj je ugroženo zdravlje!

Glumica je za samo 23 dana dobila deset kilograma viška i to joj je bio alarm da poseti svog lekara. Sofija Rajović je otkrila koliko joj je bilo ugroženo zdravlje!

Sofija Rajović otkrila koliko joj je ugroženo zdravlje! Screenshoot/Instagram





Nedavno je Srpska glumica Sofija Rajović otvorila vrata razgovora o svojoj izazovnoj borbi s dijabetesom, kojeg nije bila svesna sve do nedavno. Odmah je primetila značajne fluktuacije u težini, što je bio prvi znak za uzbunu, nagnavši je da otkrije uzrok.

U svega 23 dana, glumica je neplanirano stekla deset kilograma, što je bio dovoljan razlog da se obrati svom lekaru. Posle detaljnih analiza i pregleda, dijagnostikovana joj je insulinska rezistencija, uobičajena pojava među mlađim ženama današnjice. 



Prateći prilagođenu ishranu i savete lekara, Sofija je uspela da povrati kontrolu nad svojom težinom i zdravstvenim stanjem. Sada je podelila fotografiju svog izvajanog tela, simbolizujući svoj uspeh u očuvanju zdravlja.

Sofija Rajović je ranije govorila o tome kako je kuburila sa kilogramima i kako je izgledao njen put, dok nije saznala za dijagnozu.







"Držala sam neke dijete, bile su deprimirajuće jer bih se hranila vrlo rigorozno, a gubitak težine bio je minimalan. Jednom sam smršala samo 400 grama. E to dovodi osobu u ludilo

Vi se mesecima odričete nečega, merite se, i kad stanete na vagu vidite gubitak od ne znam koliko grama… Pa onda promenite dijetu i opet se dešava ista stvar, a onda odete na jedan ručak i sva ta kilaža se vrati. 

Osećam preveliku potrebu za slatkim, to je školski primer insulinske rezistencije i onda mi je bilo čudno što niko nije posumnjao na to jer sam svaki put striktno rekla da imam nenormalnu potrebu za slatkim, da čak i posle određene količine slatkiša, iako prestanem da jedem u tom trenutku, opet bih jela”, rekla je glumica jednom prilikom u emisiji “RTS ordinacija”


"Kako je vreme prolazilo, shvatila sam da moje stanje uopšte nije šala i da vodi direktno u dijabetes tipa 2, koji se dobija od svakodnevne nervoze, stresa, neredovne ishrane. Takvo oboljenje ne razvija se preko noći, to je nešto na “čemu se radi godinama." - ispričala je glumica.

Čitajte nas na GOOGLE VESTIMA.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>