Region

Svet

Pesmu Nedelja, nije pisala Marina Tucaković već Iso Lero Džamba!

Pesmu Džeja Ramadanovskog "Nedelja", nije pisala Marina Tucaković, već Iso Lero Džamba uz pomoć dvojice muzičara. Bez ikakve uvrede, Marina je bila žena visokog kalibra i jako cenjena, kaže Dragan Jakovoljević.

Pesmu Nedelja, nije pisala Marina Tucaković već Iso Lero Džamba! Screenshoot/Instagram





"Nedelja" je pesma po kojoj je Džej Ramadanovski ostao upamćen i svi su verovali da iza ovih stihova stoji pokojna Marina Tucaković ali stvari ipak stoje drugačije...


Dragan Jakovoljević, čuveni novinar, scenarista, reditelj i narator mnogih dokumentarno igranih serija, od kojih je većina bila u „top deset“ najgledanijih emisija u konkurenciji svih tv stanica u Srbiji, rođeni Dorćolac i veliki prijatelj Džeja Ramadanovskog i Ise Lere Džabme u jednoj emisiji je otkrio istinu.


Ispričao je da je tekst za Džejev najveći hit "Nedelja", nije napisala Marina Tucaković, kao i da autor muzike Aleksandar Radulović Futa, Marinin suprug:








"Što se tiče filma "Nedelja" tu ima mnogo neistina, a što se tiče istoimene pesme to je išlo ovako. Džamba kad se posvađa sa Nenom, njegovom suprugom, on se napije i ide ili da puca i pravi neke kavge ili piše pesme. On je mnoge pesme napisao mnogim pevačima. I Džeju je napisao mnogo više pesama, ne samo "Teško je živeti".

Kako on kaže pesmu "Nedelja" nije napisala Tucakovićeva već Džejev brat Iso Lero Đamba i to uz pomoć dvojice muzičara:

"Skoro sam se čuo sa Zoranom Smilićem koji je muzičar. Bio je tu i jedan Grga koji je svirao kod mene u restoranu i hteo sam baš da pitam Zorana kako se Grga preziva. Džamba je došao jedno veče pijan i bio je odsečen od svega. Na salveti je pisao reči. On je inače bio poeta za razliku od Džeja. Kažu Džej napisao pesmu. 








Kakav Džej, on nije imao veze sa tim. Tada su Grga i i Zoki Smlić, obojica muzičari hvatali taktove i napravili tu melodiju. Baš tu melodiju koja je i snimljena. Ja posle pročitam u novinama da je tekst Nedelje pisala Marina Tucaković."



Marina Tucaković je jedan od najvećih tekstopisaca ali kako Dragan tvrdi ponekada je radila i sledeće stvari:


"Bez ikakve uvrede, Marina je bila žena visokog kalibra i jako cenjena. Mnoge uspešne pevače je izgurala, na kraju krajeva i Džeja. Ali zna se da je ona ponekad uzimala tuđe tekstove i dopisivala par reči. Ili je kupovala tuđe tekstove od raznih muzičara. To nije nikakva tajna i ne radi se zapravo ni o čemu lošem. Ona je, dakle, taj tekst za Nedelju nešto doradila, ali melodija je ostala ista. Znači autor je Džamba."


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>