Region

Svet

Region

Serija Sablja na RTS-u: Objavljen prvi trejler! (VIDEO)

“Sablja” - serija o kojoj se ovih dana najviše govori, konačno je pred nama. Od 24. februara, subotom i nedeljom na Prvom programu RTS-a, pratimo ovaj politički triler od osam epizoda koji se bavi ubistvom premijera Zorana Đinđića, kao i događajima pre i posle 12. marta 2003. godine. 

 Serija Sablja na RTS-u: Objavljen prvi trejler! (VIDEO) Foto: Promo




U iščekivanju prve epizode "Sablja", eksluzivno vam predstavljamo glumačku podelu serije! 



Držeći se faktografije, ali uz umetničku slobodu, kreatori serije Vladimir Tagić i Goran Stanković (dvojac dobro poznat TV publici po seriji "Jutro će promeniti sve"), potrudili su se da daju presek društveno-političke situacije u zemlji od devedesetih do dvehiljaditih godina i da dočaraju atmosferu neizvesnosti koja je vladala te 2003. godine u Srbiji.  



U iščekivanju prve epizode, eksluzivno vam predstavljamo glumačku podelu serije “Sablja”:


U glavnim ulogama gledamo Dragana Mićanovića kao premijera Zorana Đinđića, Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića-Malog. Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera,  a ulogu Daničine (Gojković) majke maestralno je odigrala Jasna Đuričić.

 

Serija Koža epizoda 7: Mafija, policija, biznismeni i sirotinja! (VIDEO)







Kada je o likovima i predstavljenim događajima reč, autori ističu da je u pitanju “dramska interpretacija stvarnih događaja - plod mašte i kreativne slobode autora. Glavni likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, umetničke obrade i ne predstavljaju objektivnu istinu.“ 

Ipak, kako se radi o nama bliskoj istoriji, mnogi od junaka serije zasnovani su na stvarnim ličnostima. Svakako će biti zanimljivo pogledati kako su se poznati glumci snašli u ulogama ličnosti koje su godinama punile novinske stupce u rublikama od politike do crne hronike.








Marko Grabež tumači lik Čedomira Jovanovića, Bebu Popovića igra Marko Marković, Ružicu Đinđić - Tihana Lazović, Dušana Mihajlovića - Srđan Miletić, Zorana Živkovića - Igor Borojević, Radeta Bulatovića igra Miodrag Krčmarik, Radeta Markovića - Gojko Baletić, Jovicu Stanišića- Izudin Bajrović, a Vojislava Koštunicu - Predrag Bjelac.

U priči o ubistvu premijera i akciji “Sablja” neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka-Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića -Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića-Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića-Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)...









Uz navedena imena, iz epizode u epizodu pojavljuju se brojni glumci iz Srbije i inostranstva - Jasmin Geljo, Zlatko Burić, Vahid Džanković, Dolya Gavanski, Bojan Žirović, Peđa Marjanović, Muhamed Hadžović, Marija Škaričić, Mirsad Tuka, Dejan Tončić, Dragana Varagić, Linda Rousseva... 

Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. Produkciju serije potpisuju RTS i "This and That Productions".


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 



Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 






 

Domaći film Za danas toliko! Premijera 1. marta! (VIDEO)



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>