Recepti

Ljubav

Kačkavalj u frižideru hvata buđ?! Postoji rešenje!

Dešava vam se da vam kačkavalj u frižideru hvata buđ?! Postoji rešenje da nedeljama ostane svež i ukusan, samo pratite uputstvo.

Kačkavalj u frižideru hvata buđ?! Postoji rešenje! Svet Plus





Ako obožavate sir, a posebno kačkavalj, verovatno vam je dobro poznat problem sa pojavom plesni/buđi na ovoj izuzetno ukusnoj namirnici koja dodatno obogaćuje svako jelo. 

Dok hrabriji pojedinci seku ili rendaju kačkavalj, nakon što odstrane deo na kom se pojavila buđ, mnogi se suzdržavaju od tog koraka, plašeći se da uopšte probaju takav sir.

Na popularnoj društvenoj platformi TikTok nedavno se pojavio video koji pruža inovativno rešenje za sačuvati sir od plesni, čineći ga jestivim nedeljama. 


U ovom zanimljivom klipu, predstavljen je jednostavan trik - korišćenje sirćeta kao ključnog sastojka. 







Postupak je sledeći: 


U posudu sipajte malo običnog belog alkoholnog sirćeta, zatim natopite veći kuhinjski papirni ubrus tim sirćetom. Nakon što ubrus ocedite od viška tečnosti, omotajte ga oko sira. 

Na kraju, tretirani kačkavalj stavite u posudu sa hermetičkim poklopcem i smestite je u frižider. Ova metoda obećava duži vek trajanja sira, štiteći ga od pojave plesni.

Čak i poznata televizijska kuvarica Marja Stjuart podržava ovu inovativnu metodu, ističući da je dodavanje malo sirćeta na pamučnu krpu ili kuhinjski papirni ubrus pre smeštanja sira u frižider jedan od najefikasnijih načina za produženje roka trajanja omiljenog zrelog sira. 

Stjuartova naglašava da sirće deluje kao barijera, efikasno eliminišući plesan. Ovaj savet od strane stručnjaka dodatno potvrđuje važnost čuvanja sira u specijalnoj fioci za sir u frižideru, ukoliko vaš aparat poseduje tu opciju; u suprotnom, preporučuje se smeštanje posude sa sirom u donju fioku za povrće.
 

Začinska voda čisti telo čak i od teških metala! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>