Svet

Region

Otkriveno ko će naslediti Miloša Bikovića u seriji Beli lotos!

Otkriveno je ko će naslediti Miloša Bikovića u seriji "Beli lotos", posle odluke HBO da ulogu ipak dodeli nekom drugom glumcu. Detalji o liku kog tumači još uvek nisu objavljeni...

Otkriveno ko će naslediti Miloša Bikovića u seriji Beli lotos! Screenshoot/Instagram





Bugarski glumac i reditelj Julijan Кostov dobio je ulogu u trećoj sezoni "Belog lotosa"i zameniće srpskog glumca Miloša Bikovića. 

Detalji o liku kog tumači još uvek nisu objavljeni, ali je Deadline ranije izvestio da je reč o ulozi ruskog instruktora joge po imenu Valentin, mentora za poboljšanje života u letovalištu "Beli lotos" sa sedištem u Tajlandu, piše EW.



Kostova publika najbolje zna po ulogama u „Senka i kost“ i filmu „The Toxic Avanger“.



HBO je raskinuo ugovor sa Bikovićem prošle nedelje, nakon što je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo mrežu zbog angažovanja srpsko-ruskog glumca i optužilo ga da podržava rusku invaziju na Ukrajinu.

„Da li je u redu da sarađujete sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?“ Ministarstvo je tvitovalo na HBO-u.

Miloš Biković je u Srbiji dobio ogromnu podršku, kako od kolega, tako i od svog matičnog Beogradskog dramskog pozorišta. Udruženje dramskih umetnika o Bikoviću izjavilo je: 

„Nikada nije podržavao genocid.“ 

Goran Bogdan, takođe, stao je u odbranu Bikovića tvrdeći: 

„Miloš kojeg ja poznajem ne podržava nikakve genocide.“









HBO će isplatiti Milošu Bikovića za oduzetu ulogu, a glumac novac planira da donira u humanitarne svrhe.

"Kao neko ko je odrastao na američkoj kinematogradiji i pop kulturi, pitam se koji su dometi i granice "cancel" kulture... Gde počinje i gde se završava umetnička sloboda? Nisam mogao ni da zamislim da će jedna takva produkcija, kao što je HBO, sebi dozvoliti da im jedna država određuje kasting? Da im se meša u rad? 

U umetničku slobodu reditelja kao što je Majk Vajt? Miloš je dobio ulogu zato što je talentovan glumac, a izbačen je za 5 dana zbog tvita Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje je iznelo maliciozne i neutemeljene izjave. Velika podrška za mog brata, prijatelja. Ostani slobodan."
- poručio mu je reditelj Miloš Avramović na Instagramu.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>