Svet

Region

Kralj Čarls boluje od kancera! Princ Hari stiže da mu bude podrška!

Kralj Čarls boluje od kancera! Princ Hari stiže da mu bude podrška, a prema  izvorima bliskim vojvodi od Saseksa, on je razgovarao sa kraljem o njegovom zdravstvenom stanju i planira da ga poseti u narednim danima.

Kralj Čarls boluje od kancera! Princ Hari stiže da mu bude podrška! Screenshoot/Instagram





Kralju Čarlsu Trećem je dijagnostikovan rak i danas je počeo sa lečenjem, saopštila je Bakingemska palata. Dijagnoza dolazi nakon lečenja uvećane prostate, iako u palati kažu da on nema rak prostate.

Palata nije potvrdila kakvu vrstu raka ima 75-godišnji monarh, ali se javnosti obratio portparol.


"Njegovo Veličanstvo je lečeno od benignog uvećanja prostate. Tokom ove intervencije zabeleženo je posebno pitanje koje je zabrinjavajuće i naknadno dijagnostikovano kao oblik raka."

"Ovo drugo stanje će sada dobiti odgovarajući tretman."









Lekari su mu savetovali da pauzira sve javne dužnosti, pa će kralj Čarls odložiti svoje javne angažmane i očekuje se da će drugi članovi kraljevske porodice pomoći da ga zamene tokom lečenja.


Iako će pauzirati javne događaje, kralj (75) će nastaviti sa svojom ustavnom ulogom šefa države, dodaje se u saopštenju, prenosi Telegraf.


Nije objavljeno da li će njegova supruga Megan Markl ići sa Harijem. Njih dvoje žive u Kaliforniji, sa svoje dvoje dece nakon što su napustili palatu.


Princ Hari je poslednji put bio u Velikoj Britaniji letos, kada je prisustvovao događaju za dečju dobrotvornu organizaciju. Tokom te posete se nije sastao sa kraljevskom porodicom.



Spekuliše se već dugo o odnosima u kraljevskoj porodici, koji su odavno na neki način "zategnuti". Porodicu je naizgled ujedinila smrt kraljice Elizabete, kada su se svi držali zajedno. Ipak, njihovi odnosi su brzo zahladneli, a čini se da kraljeva bolest ponovo okuplja porodicu

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>