Recepti

Ljubav

Krater kolač, tako ukusan i osvežavajuć! (RECEPT)

Kolač je jako sočan i kremast, odličan je i topao, a i ohlađen ali se ipak strpite jer se lepše seče prohlađen. Krater kolač je tako ukusan i osvežavajuć da ćete ga stalno praviti!

Krater kolač, tako ukusan i osvežavajuć! (RECEPT) natalija_mysticcakes







Ovaj Krater kolač čini mekani kakao biskvit na koji se pre pečenja nabacaju hrpice prethodno skuvanog pudinga od vanile i onda se to sve zajedno ispeče i na kraju prelije premazom od kisele pavlake koja ga čini pravim osveženjem!



Potrebno za Krater kolač:



Za kremu:

800 ml mleka
50 g šećera
1 kašičica arome vanile
2 pudinga od vanile (80 g)




Za biskvit:


5 jaja
150 g šećera
prstohvat soli
100 ml mleka
100 ml ulja
20 g kakaa
250 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo




Premaz:

500 g kisele pavlake (20% m.m.)
50 g šećera
1 burbon vanilin šećer










Priprema kolača:



Krema:

U malo mleka razmutite puding a ostatak mleka sa šećerom i aromom vanile stavite na vatru da provrije. Ukuvajte puding ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom, i skinite sa vatre kad se zgusne. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi do sobne temperature.



Biskvit:


Razdvojte belanca od žumanaca. U posudu sa belancima stavite prstohvat soli i umutite čvrst sneg uz postepeno dodavanje polovine šećera (75 g). Ostavite sa strane.

U posudu sa žumancima dodajte drugu polovinu šećera i penasto izmiksajte dok smesa ne pobeli. Dodajte mleko i ulje, i na kraju mešavinu suvih sastojaka: kakao, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite mikserom u homogenu smesu.

Dodajte sneg od belanaca u par navrata, lagano mešajući žicom i sve sjedinite u laganu i prozračnu smesu.

Uzmite pleh dimenzija 30×20 cm (a može i malo veći, oko 32×22 cm), nauljite i pobrašnite, pa sipajte smesu za biskvit. Sada uzmite ohlađeni puding i uzimajte kašičicom manje hrpice pudinga i slažite preko smese za biskvit.

Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nekih 35-40 min. Proverite čačkalicom tako što je ubodete u deo kolača gde je kakao biskvit – ako izlazi suva, gotovo je. Izvadite kolač ali nemojte još ugasiti rernu.



Premaz:

Pri kraju pečenja kolača, pomešajte žicom kiselu pavlaku sa šećerom i burbon vanilin šećerom (može i običan). Premažite vruć kolač svugde ravnomerno i vratite u rernu na još 10 min. da se zapeče.

Krater kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a potom i u frižideru, kako bi mogao lepo da se seče na kocke.



Uživajte u ukusu! Prijatno!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/natalija_mysticcakes

Povezane vesti:


>