Region

Svet

Preminula glumica Ivana Mrvaljević! (VIDEO)

Glumica, producentkinja i istaknuta umetnica iz Crne Gore Ivana Mrvaljević preminula je danas, u 47. godini. 

Preminula glumica Ivana Mrvaljević! (VIDEO) Foto: Vesela Miškovic




Ivana Mrvaljević rođena je 1976. godine na Cetinju, a u rodnom gradu je 1999. godine završila Fakultet dramskih umetnosti u klasi Bora Stjepanovića. Bila je članica ansambla Gradskog pozorišta, pri čemu je kasnije magistrirala produkciju u Torinu.

Ivana je još tokom studentskih dana ostvarila je više uloga, a one najznačajnije, kako u pozorištu, tako i na filmu i TV-u usledile su narednih decenija.

Bila je direktorka Gradskog pozorišta u Podgorici od 2012. do 2016. godine.







Imali smo prilike da je gledamo u serijama: "Budva na pjenu od mora", "Mješovit brak" "Čuvari plaže Jadrana", "Biseri Bojane" i filmovima: "Lokalni vampir", "Pare ili život" i mnogim drugim.

 Tokom dužeg razdoblja bavila se i video, TV, filmskom i multimedijalnom produkcijom.



 




Moji izbori su uvijek bili iz ljubavi iako se nijesu uklapali u zadate forme


"Profesija koju sam odabrala traži ljude rasterećeni, vizionarski duh i razmišljanja. Stege izazvane podržavanjem stereotipa tradicionalnog društva jednostavno nijesu u skladu sa tom profesijom. Glumce su oduvijek pratili avangardni životni izbori. Naš ugao posmatranja, razumijevanja, pa i prihvatanja raznih ljudskih izbora nije radikalan i prema izreci „sve što je ljudsko nije mi strano“ demokratski podržava pravo na izbor. Moji izbori su uvijek bili iz ljubavi, iako se nikada nijesu uklapali u zadate forme. Pa ni izbor profesije. Ja nijesam stvorila porodicu po biblijskim pravilima, ali je sve stvoreno u toj sinergiji zaista plod ljubavi i iskrenog poštovanja koje podrazumijeva slobodu, odnosno pravo na izbor onog drugog, bez namjere da nas očekivanja odvedu u relacije koje su nedostojne zrelih ljudi. Svako pravi sopstvene izbore i odgovara pred sobom zbog njih.


Ne smatram da sam nešto previše propustila u porodičnom životu jer moje polje djelovanja nikada ne bi došlo do izražaja da sam se upinjala da ostvarim nešto što zapravo nije bilo u skladu ni sa mojim personalitijem niti sa životom koji sam vodila i koji vodim"
, Izjavila je Ivana Mrvaljević pre dve godine za Portal analitika.





 

Džudo šampionka doživela srčani udar dok joj je rađeno uvećanje grudi!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>