Zdravlje

Ljubav

Kako da se ne ugojite tokom zime jer se kilogrami tada lako dodaju!

Kako da se ne ugojite tokom zime jer se kilogrami tada lako dodaju! Da li bismo trebali prilagoditi našu ishranu dolaskom zime i šta još možemo da učinimo za sebe i svoje zdravlje.

Kako da se ne ugojite tokom zime jer se kilogrami tada lako dodaju! Svet Plus








Da li bismo trebali prilagoditi našu ishranu dolaskom zime? 


Ono što je nesumnjivo jeste da ne bi trebalo odstupiti od osnovnih principa pravilne ishrane, poput raznovrsnosti, umerenosti i pravilnog rasporeda obroka tokom dana. Međutim, zimski period može izazvati izazove u vezi sa ishranom. Ovi hladni meseci sa kraćim danima često donose osećaj smanjene energije, ograničeni izbor svežih namirnica, kaloričnije obroke i smanjenu fizičku aktivnost.



 

Autofagija nije za svakoga! Neki su se susreli sa brojnim negativnostima!











Po povratku kući nakon posla, često se opuštamo uz televizor, računar ili dobru knjigu. U tim trenucima, često osećamo potrebu za toplim napicima poput čaja umesto slatkog, uz neki lagani obrok kao što je omlet sa povrćem ili grickanje iseckane šargarepe, paprike i krastavca. Umesto slatkiša, možemo se opredeliti za zdravije opcije poput voća, orašastih plodova ili integralnih pahuljica sa voćem. Važno je ne zanemariti fizičku aktivnost.

Hladno vreme ne bi trebalo da nas spreči da šetamo ili se bavimo umerenom fizičkom aktivnošću. Umesto slatkiša u večernjim časovima, možemo birati zdravije alternative poput čaja, omleta ili sveže iseckanog povrća. Povrće dostupno tokom zime može se pripremiti na različite načine, poput grilovanja ili pravljenja salate sa crnim hlebom za zdravu večeru.

 

Ova kaša jača krvnu sliku i odlična je za mršavljenje! (RECEPT)











Unos voća i povrća je ključan za očuvanje imunološkog sistema, a u zimskim mesecima možemo se osloniti na dostupne namirnice poput jabuka, mandarina, karfiola i brokolija. Dodavanje supe ili čorbe sa mesom i povrćem u obroku tokom dana može dodatno ojačati imunološki sistem. Prilagođavanjem ishrane zahtevima zimske sezone možemo održati zdravu telesnu masu i podržati opšte zdravlje.



Vodite računa o svom zdravlju. 

Dobijanje nekoliko kilograma tokom zimskih meseci može biti normalno, ali ako se to ponavlja iz godine u godinu, dugoročno može dovesti do značajnog povećanja telesne mase.
 

Neki vitamini ne smeju da se uzimaju zajedno, a neki treba da idu u paru!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>