Zdravlje

Ljubav

Kombinacija pasulja i pirinča stvara kompletan protein!

Ovo je najzdravije doručak! Kombinacija pasulja i pirinča stvara kompletan protein, što znači da jelo sadrži sve aminokiseline neophodne za dug život. 

Kombinacija pasulja i pirinča stvara kompletan protein! Svet Plus





Poslednjih dve decenije, Dan Batner posvetio se proučavanju životnih navika stogodišnjaka i starijih, s posebnim naglaskom na njihovoj ishrani. U izolovanom kutku Nikoje u Kostariki otkrio je najzdraviji doručak na svetu.

U opisu za CNBC, opisuje kako se desetak ljudi iz Nikoje budi svako jutro u 4 sata. Pod krovovima od crvenih crepova, paljenje drva u glinenim pećima je prva aktivnost, nakon čega se stavljaju kotlovi sa začinjenim pasuljem da proključaju, a testo od kukuruznog brašna se mesi.

Jedna žena uzima komad testa veličine loptice za golf, stavlja ga na papir za pečenje, formira savršeno okruglu pljeskavicu i stavlja je na vreli glineni tanjir, gde testo naraste i savija se u savršenu tortilju, opisuje Batner.

Na drugom kraju šporeta, trojica muškaraca mešaju pasulj s lukom, crvenom paprikom i lokalnim začinskim biljem. Pasulj polako kuva oko sat vremena, a zatim se pomeša sa pirinčem, dodaje Batner.


 

Pirinač za čišćenje organizma! Vrat, zglobovi, leđa - bol nestaje! (RECEPT)









Zašto je ovo jelo toliko zdravo?


Kukuruzne tortilje pružaju izvrstan izvor složenih ugljenih hidrata s nižim glikemijskim indeksom od celih zrna. Pepeo razbija ćelijske zidove kukuruza, čineći niacin (vitamin B) dostupnim i oslobađajući aminokiseline koje telo može apsorbovati.

Crni pasulj sadrži iste antocijanine (aminokiseline) koje se nalaze u borovnicama. Ove aminokiseline bogate su, čiste creva, snižavaju krvni pritisak, regulišu insulin i obiluju folatom, kalijumom i vitaminom B.

Kombinacija pasulja i pirinča stvara potpun protein, što znači da jelo sadrži sve aminokiseline neophodne za dug i zdrav život. Prema Batnerovim rečima, ukupna cena ovog doručka je oko četiri evra, a može se pripremiti za celu nedelju.

 

Ječmena vodica uklanja holesterol iz organizma!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>