Recepti

Ljubav

Domaća pašteta od tune! Posni namaz pun ukusa! (RECEPT)

Osvežavajuća, domaća pašteta od tune, savršena za brzi doručak ili laganu večeru. Ovaj posni namaz je pun ukusa i nećete se pokajati ako ga napravite i za posnu slavu.

Domaća pašteta od tune! Posni namaz pun ukusa! (RECEPT) Svet Plus






Dajte malo mašti na volju i slobodno dodajte i druge začine koje volite kako biste obogatili ukus ove domaće paštete od tune, a evo šta vam je u osnovi potrebno za pripremu:


pola manje glavice crnog luka
beli luk u granulama
1/4 paradajza
2 kisela krastavčića (kornišona)
peršun (suvi)
so 
biber
kašičica ekstra devičanskog maslinovog ulja


I naravno dve konzerve tune u komadu.










Priprema paštete:

Tunu sipajte u manju posudu i ocediti od ulja.

Sve sastojke (tunjevinu, četvrtinu paradajza, pola glavice crnog luka i kisele krastavčiće) isečene na sitne komade staviti u dublju posudu, a zatim malo posoliti i pobiberiti po svom ukusu. Dodati malo belog luka u granulama i prstohvat peršuna. ( ili druge začine koje volite, kumin, bosiljak, ruzmarin, mirođija)

Štapnim mikserom mutiti dok ne dobijete kompaktnu kremastu masu. Probajte da li je dovoljno slano i začinjeno, pa dodajte kašičicu maslinovog ulja, a zatim blendirati još malo.

Ako volite možete dodati na kraju kada je sve gotovo i sitno naseckane masline ili ljutu papričicu, a kada post prođe, a vi se setite ovog recepta, napravite još jednom uz dodatak putera i verujte još više će vam se svudeti.

Prijatno!

POSNI recepti OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>