Ostalo

Sme�no

Gde se nalazi jelka u vašem domu?! Ne preterujte sa crvenom bojom!

Da li ste već okitili jelku? Po Feng Šuiju važno je gde se jelka nalazi u vašem domu, kao i kakave ukrase stavljate na nju. Bitno je i da ne preterujete sa crvenom bojom ali i šta poklanjate bliskim ljudima za ovaj praznik.

Gde se nalazi jelka u vašem domu?! Ne preterujte sa crvenom bojom! Svet Plus






Uređujući svoj dom sa pažljivo postavljenim ukrasima, nehotice unosite radost u prostor. Ovime se menja energetska vibracija unutar celog objekta. Dok se praznična euforija polako uvlači u naše porodične domove, pred nama je ritual kićenja jelke, koji je omiljena aktivnost mnogih, posebno mališana.

U ovom delu godine, yin i yang energija dostiže svoj vrhunac. Iskoristite je na pravi način kako biste privukli sreću, zdravlje i uspeh, uz pomoć pravila Feng Šuija. Uređujući dom sa namerom, nesvesno unosite radost u prostor i menja se energetska vibracija unutar objekta.

Posebnu pažnju treba posvetiti elementima koji igraju ključnu ulogu prema pravilima Feng Šuija:

Ulazna vrata predstavljaju simbol novih mogućnosti. Ona su mesto kolektivnog "udaha" porodice, donoseći novu energiju, prosperitet i novac. Ukrasite ih pažljivo kako biste dočekali sve što nova godina nosi. Jedan dekorativni element može podići nivo pozitivne energije. Jelku treba ukrasiti tako da odražava lične želje svakog člana porodice.

 

Posni veganski majonez! Neobičan recept i lak za pripremu! (VIDEO)









Kada je reč o pozicioniranju jelke u domu, važno je da bude u skladu sa drvenim elementom ili da koristi njegovu energiju. Ova ravnoteža može se postići postavljanjem jelke prema određenim smerovima:



 
  • Istočni smer za zdravlje i porodičnu sreću,
  • Jugoistočni smer za novac i obilje,
  • Južni smer za poslovni uspeh i slavu.


Prilikom biranja boja ukrasa, važno je uspostaviti ravnotežu. U hladnijim mesecima, energiju vatre treba uneti u okolinu pomoću predmeta i boja kao što su sveće, kamin, svetiljke, zlatni i vatreno-crveni ukrasi. Međutim, treba voditi računa da ipak ne preovladava crvena boja, kako bi se izbegle negativne posledice poput sindroma "izgaranja". Uključivanjem hladnijih boja poput svetloplave, koja aktivira energiju vode, može se postići ta potrebna ravnoteža.

Takođe, srebrna, siva i bela boja, koje predstavljaju element metala, mogu ublažiti prekomernu vatrenu energiju. Simbolički, novogodišnji ukrasi imaju sledeća značenja:


 
  • Anđeo predstavlja podršku jakih ljudi i blagoslove sa neba.
  • Novčići simbolizuju dobre prihode tokom godine.
  • Srce aktivira ljubav u svim njenim oblicima.
  • Zvezdice donose slavu, poštovanje i uspeh u karijeri.
  • Jabuke simbolizuju nove mogućnosti, zdravlje i plodnost.
  • Deda Mraz je simbol dobročinitelja koji ispunjava želje i neizostavan je u dekoraciji doma.
  • Jelen predstavlja simbol zime, praznika, snage i odvažnosti.






Neka sve ovo pronađe mesto u vašem domu i neka vas prati sreća tokom cele godine!


 
Kada darujete nekoga oko Nove godine ili baš za Novu godinu neka ti pokloni simbolično iskazuju vaše želje prema toj osobi. Nemojte poklanjati upaljač čak ni strastvenom pušaču jer on navodno donosi konflikte i raskid odnosa. Izbegavajte i da poklanjate nož, vagu, bisere, ogledalo, sat, cveće, posuđe.

Ipak nije svako cveće na lošem spisku, izbegavajte jednostavno: hrizanteme, hortenzije i ljiljane, kao i veštačko cveće. 

Na kraju, najbitnija je pažnja i dobra namera, pa ako niste sujeverni, poklonite dragoj osobi ono što će u njoj izazvati radost.

 

Da li vas muči zimski bluz - zimska tuga?! Šta možete da učinite?!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>