Recepti

Ljubav

Posne salate koje će vas zasititi! Zameniće vam kompletan obrok! (RECEPTI)

U toku posta mnogi su često u nedoumici oko pripreme obroka, ovo su posne salate koje će vas potpuno zasititi i zameniće vam kompletan obrok. Odlične su za večeru!

Posne salate koje će vas zasititi! Zameniće vam kompletan obrok! (RECEPTI) Svet Plus





Pored toga što su ukusne, ove salate su i jako zdrave, a pošto su posne, biće dobro da svakoga dana napravite svoj miks i zamenite večeru jednom od njih. Tako ćete obezbediti ranovrsnost ishrane.



Salata od cvekle


Oljuštite i iseckajte svežu cveklu, dodajte kolutove narandže, a zatim pospite seckanim bademima. Začinite sa malo maslinovog ulja i sokom od limuna. Na ovaj način cveklu će zavoleti i oni koji je do sada nisu konzumirali.





Kinoa salata

Bogata je proteinima i esencijalnim nutrijentima. Pomešajte kuvanu kinou sa iseckanim paradajzom, krastavcem, crvenom paprikom, peršunom i prelijte sve maslinovim uljem. Dodajte pečene orahe za dodatnu hrskavost, a ako više volite kikiriki ili neke druge orašaste plodove zamenite orahe njima.






Grčka artičoka salata

U kombinaciji sa sočnim paradajzom, crnim maslinama, krastavcem i crvenim lukom, artičoke će dobiti jedinstvenu teksturu. Začinite origanom, bosiljkom, maslinovim uljem i balsamikom.

 

Umesto kupovne sardine napravite jelo od skuše za dane posta!

Posne knedle od krompira! Fantastičan prilog uz ribu! (RECEPT)









Miks salata od pasulja sa avokadom

Pomešajte različite vrste pasulja sa seckanim paradajzom, crvenim lukom, i avokadom. Dodajte sitno iseckanu korijander ili peršun. Prelijte sa mešavinom maslinovog ulja, soka od limuna i malo soli.





Salata od avokada i kinoe

Pomešajte kuvanu kinou sa kockicama avokada, crnim pasuljem, kukuruzom, i seckanim zelenim lukom. Dodajte sok od limete, maslinovo ulje i začine po želji. Ova salata je bogata vlaknima i zdravim mastima.


Ovim salatama učinite svoje obroke zdravim i ukusnim tokom celog posta ili kad god želite lagane i osvežavajuće obroke, a ostale posne recepte možete pronaći OVDE.
 

Recept za posne kiflice! Hrskave i uskusne, takozvane - siromaškice!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>