Recepti

Ljubav

Posne štanglice od kestena sa rumom! (RECEPT)

Počinje post pa nije loše setiti se nekih sitnih posnih kolača koji mogu da se posluže na slavi ali i da nas zaslade svakog dana. Danas spremamo posne štanglice od kestena sa rumom.

Posne štanglice od kestena sa rumom! (RECEPT) Svet Plus






Ako volite kesten, ova poslastica će vam biti omiljena tokom posta, a potrebno vam je svega par sastojaka. Možete praviti i manju količinu u zavisnosti od toga koliko vam sitnih kolača treba.


Potrebno za štanglice:


250 g margarina,
200 g šećera,
2 čaše ruma,
1 kg kestena


I još:
Posna čokolada oko 100 grama.







Priprema:


Ako koristite svež kesten, a ne kesten pire onda kestenje prvo oprati i skuvati, pa oljuštiti i propasirati. 

Mutiti šećer i margarin dok ne postane penasto, tek onda dodati rum. Zatim dodati smesi propasirani ili izblendani kesten i sve dobro sjediniti. Masu koju ste dobili oblikujte na pek papiru, od prilike da bude 3-4 centimetara debljine i desetak centimetara širine, zatim sve prelijte posnom čokoladom.


Možete kolač preliti polovinom posne čokolade, pa kada se stegne okrenuti i preliti ostatkom čokolade, a kada se i ta strana stegne, seći na štanglice toplim, oštrim nožem da vam štanglice od kestena budu što lepše.









Takođe možete praviti i druge oblike po vašoj želji.


Napomena:

U masu možete dodati i skuvani, oljušteni, pa malo propečen badem. Ukus će biti još bolji, a još zanimljivih recepata za pripremu slanih i slatkih jela, možete naći klikom OVDE.


Prijatno!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>