Lepota

Ljubav

Čisto lice bez bubuljica, mitisera i drugih nepravilnosti!

Kako biste imali čisto lice bez bubuljica, mitisera i drugih nepravilnosti, potrebno je da neke stvari ispoštujete, odnosno da ih se pridržavate. Lepa koža uslovljena je dobrim genima, ali još više zavisi od nege i pažnje koju joj pružate.

Čisto lice bez bubuljica, mitisera i drugih nepravilnosti! Svet Plus







Iako je primamljivo konzumirati masnu hranu, gazirane napitke i slatkiše, ti izbori nisu prijatelji tvoje kože. Umesto da se zanesemo šarenim izlozima drogerija, bolje je da se držimo osnovnih proizvoda. Lepa koža može delimično zavisiti od genetike, ali je još više podložna nezi i pažnji koju joj pružamo.

Žene koje se bore sa problematičnom kožom često krive nesreću, ali istina je da često diraju svoje lice, loše se hrane i koriste pogrešne proizvode za negu kože. Ako želiš da rešiš probleme sa kožom, evo pet ključnih pravila za zdravu i čistu kožu:





Bez cedjenja - nikada!
Ma koliko primamljivo bilo da cediš bubuljice, to samo produžava njihovo trajanje i širi bakterije po licu, što dovodi do novih problema. Takođe, cimanjem lica možeš stvoriti ožiljke koje će biti teško ukloniti. Umesto toga, reši se bubuljica unosom puno vode, nezaslađenog čaja, povrća i voća bogatog antioksidansima.




Ishrana je ključ
Masna hrana, gazirani sokovi i slatkiši negativno utiču na kožu. Ako želiš jasnu kožu, fokusiraj se na unos vode, nezaslađenog čaja, povrća i voća bogatog antioksidansima.









Osnovni proizvodi su dovoljni
Iako police drogerija izgledaju primamljivo, ako imaš problema sa kožom, drži se osnovnih proizvoda. Dobar gel za čišćenje lica, sredstvo za skidanje šminke oko očiju, blagi piling i hidratantna krema su dovoljni.




Održavaj higijenu šminke
Nema smisla brinuti o koži ako nanosiš šminku prljavim četkicama ili prstima, ili je deliš sa drugima. Uvek drži svoju kozmetičku torbicu besprekorno čistom.



Čisti telefon i naočare
Prljav ekran mobilnog telefona često izaziva bubuljice. Redovno ga čisti, kao i svoje naočare. I, naravno, izbegavaj dodirivanje lica prljavim rukama.


Mesečni horoskop za novembar OVDE.
Dnevni horoskop OVDE


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>