Lepota

Ljubav

Mitovi o lepoti u koje i dan danas mnogi veruju!

Sigurno ste više puta čuli kako kosa brže raste ako se češće koriste makaze, odnosno ako se često šišate, ovo naravno nije tačno ali to nije sve! Ovo su mitovi o lepoti u koje i dan danas mnogi veruju, a neke nažalost i primenjuju na sebi.

Mitovi o lepoti u koje i dan danas mnogi veruju! Svet Plus




Koji su to mitovi i koliko ima istine u njima saznajte u nastavku...



Razne bajke o nezi i doterivanju su nam već dosadile, a u neke od njih još uvek uporno verujemo. No, tu je australijska guru lepote Alison da nam otkrije istinu.

Kosa kao da ima svoj mali superpower: rast ne zavisi od toga koliko često je šišate. Snaga folikula je ključna za zdravu kosu, a kako Alison kaže, "skraćivanje vrhova ne utiče na rast kose jer se on 'dešava' u koži glave."

Brijanje ne čini dlačice superherojima koji brže rastu. Iako se čini da će svaki put kada posegnete za brijačem, vaša koža proizvesti divlje dlake, Alison nam poručuje drugačije: "Ne možete da promenite veličinu folikula dlake."

Ako ste mislili da je prskanje parfema po zglobu pravi način da proširite miris, razmislite ponovo. Alison tvrdi da je prava meta kosa, jer vlakna odeće mogu da "zatvore" miris.






Što se tiče šminke i bubuljica, to je mit, problem je samo ako ne skinete šminku pre spavanja. Ako ste lenji, šminku na licu ostavite dok tonete u san, možete očekivati neprijatno iznenađenje u vidu bubuljica.

Zaboravite na mit o toplim tuševima kao čudu za otvaranje pora. Alison nas upozorava da pore nisu vrata koja treba otvarati i zatvarati, jer topla voda može izazvati oticanje kože. Pa, sledeći put kada se prepustite beauty ritualima, imajte ove Alisonine savete na umu.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>