Recepti

Ljubav

Sitni kolači: Kuglice od suvih šljiva i čokolade! (RECEPT)

Sitni slavski kolači, malo drugačiji od onih na koje smo navikli, kuglice od suvih šljiva i čokolade! Brzo i lako se prave, a tako su fine i ukusne.

Sitni kolači: Kuglice od suvih šljiva i čokolade! (RECEPT) Ilustracija


Za kuglice od suvih šljiva vam je potrebno:


300 g suvih šljiva
3 kašike ruma
100 g kvalitetne crne čokolade (ili čokolade za kuvanje)
100 g mlevenih orahaGlazura za kuglice:

120 g čokolade za kuvanje
3 kašike uljaPriprema kuglica od suvih šljiva i čokolade:Suve šljive i rum stavite u secko pa sameljite. Potom dodajte pečene mlevene orahe i nastavite mleti.

Čokoladu izlomljenu na kocke otopite u mikrotalasnoj ili na pari pa dodajte u secko i još jednom sve izblendajte dok ne dobijete dobro izrađenu smesu.

Odmah rukama oblikujte kuglice.  Smesu možete uzimati kašičicom i meriti na vagi da bi svaka kuglica bila ista. ( 20 grama )

Kuglice slažite na tacnu obloženu pek papirom i stavite ih u frižider na najmanje sat vremena da se dobro ohlade i stegnu.Glazura:

Otopite na najmanjoj vatri čokoladu izlomljenu na kocke sa uljem. Spuštajte svaku kuglicu u čokoladu uz pomoć viljuške, i kašikom je okupajte sa svih strana. Nek se malo ocedi višak čokolade sa viljuške, pa spuštajte svaku kuglicu na tacnu obloženu pek papirom. Kuglice stavite u frižider da se čokolada stegne.

Višak čokoladne glazure stavite u kesicu kojoj odsečete vrh, pa dodatno prošarajte svaku kuglicu nakon što se čokoladni sloj oko kuglica malo stegao.

Kuglice od suvih šljiva dobro ohladite u frižideru i potom ih složite u papirne korpice, predlaže "Mysticcakes".

Prijatno!

Čitajte SVET PLUS na Google vestima.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>