Zdravlje

Ljubav

Giht je kažu najstarija bolest na svetu, a ovaj prirodni napitak donosi olakšanje!

Giht je kažu najstarija bolest na svetu, a ovaj prirodni napitak donosi olakšanje jer ublažava upalne procese. Za ovaj recept potrebno je četiri sastojka, pripremite ih i  krenite sa "prirodnom terapijom".

Giht je kažu najstarija bolest na svetu, a ovaj prirodni napitak donosi olakšanje! Svet Plus





Kao što već sigurno znate, giht je upala zglobova, popraćena bolnim stanjima, crvenilom i otocima i nastaje zbog taloženja kristala iz mokraćne kiseline.



Ako telo proizvodi višak mokraćne kiseline ili bubrezi ne izbacuju dovoljno iz organizma, može doći do stvaranja njenih kristala, što izaziva bolno stanje. Giht, poznat i kao najstarija bolest na svetu, beleži svoje korene još u drevnom Egiptu.

Danas postoje lekovi za ublažavanje ovog neugodnog stanja, ali za one koji više vole prirodne alternative, tu je recept za napitak od četiri sastojka koji efikasno deluje protiv gihta. Celer i đumbir umanjuju upalne procese, dok će krastavac "razračunati" s kristalim.




Redovna fizička aktivnost kao prevencija od  gihta

Lečenje gihta uključuje promene u ishrani, terapiju lekovima koji smanjuju nivo mokraćne kiseline, i kontrolu faktora koji mogu izazvati napade. Redovna fizička aktivnost takođe može pomoći u prevenciji gihta.










Prirodni napitak donosi olakšanje



Za ovaj napitak protiv gihta vam je potrebno:


Stabljika celera za jednu šaaku
Komadić svežeg đumbira 2 do 3 cm veličine
Pola svežeg krastavca srednje veličine
Sok od pola limuna







Priprema napitka protiv gihta:

Sitno naseckajte celer, đumbir i krastavce, ubacite u blender i dobro izmiksajte, zatim dodajte sok od pola limuna. Napitak odmah popijte jer je najbolji i najdelotvorniji dok je još svež.


Svakako se pre bilo čega obratite svom lekaru, a ovaj napitak je sasvim prirodan i neće vam škoditi, a ako vas zanima koje sve tegobe leči jabukovo sirće, nastavite sa čitanjem OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>