Recepti

Ljubav

Da ćufte ili pljeskavice budu savršene treba vam jedan sastojak!

Da ćufte ili pljeskavice budu savršene treba vam jedan sastojak koji verovatno već imate u frižideru. Na isti način možete puniti papriku ili zavijati sarmu. Fil će biti preukusan!

Da ćufte ili pljeskavice budu savršene treba vam jedan sastojak! Svet Plus






Postoji bezbroj načina da osvežite pristup pripremi mlevenog mesa, a svaka domaćica ima svoj magični dodatak koji čini meso neodoljivo sočnim. Već znate nekoliko trikova iskusnih domaćica koje u mleveno meso ubacuju puter, krompir, skrob... I dok su ovi saveti dragoceni, nudimo vam još jedan, bez velikih troškova.




Reč je o masti koja transformiše mleveno meso, čineći ćufte i faširane šnicle, pljeskavice ukusnijim i sočnijim nego ikada.




Svinjska mast ne samo da poboljšava kvalitet mesa, već mu daje i jedinstvenu aromu, čineći jela od mlevenog mesa neodoljivo primamljivim. Idealno je koristiti svežu mast. Ako niste sigurni kako to postići, evo vodiča. 

 

Hrskavci sa feta sirom za doručak! (VIDEO RECEPT)









Skinite svežu svinjsku mast sa mesa koje ćete pripremati, stavite je u kese i čuvajte je u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso. Pre dodavanja u smesu, mast se melje. Ukoliko nemate svežu mast, slobodno se poslužite kupovnom, na primer, onom namenjenom za kuvanje.



Ćufte i pljeskavice će na ovaj način sigurno biti ukusnije i sočnije nego do sada, a OVDE možete pogledati kako se priprema savršen umak za sva vaša jela, a kažu najbolje ide uz meso ili krompir. Kao prilog za pljeskavice, panirano belo meso, roštilj, ribu...

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>