Recepti

Ljubav

Turski hleb nije samo hleb, on je prosto savršenstvo! (RECEPT)

Turski hleb nije samo hleb, on je prosto savršenstvo, a mnogi ga jedu kao svojevrsnu "grickalicu" jer je zaista ukusan. Probajte Pide hleb!

Turski hleb nije samo hleb, on je prosto savršenstvo! (RECEPT) Svet Plus




Pide ekmek možete napraviti kod kuće i nema sumnje da će se svi oduševiti. Sastojci su jednostavni za ovaj turski hleb, a možete ga jesti za svaki obrok i između obroka, tvrde oni koji su ga probali.





Sastojci za turski hleb su sledeći:


230 grama belog pšeničnog brašna
200 ml tople vode
pola kašike maslinovog ulja
1 kašičica sušenog kvasca
1 kašičica šećera
pola kašičice soli
1 jaje
1 kašika mleka
susam, kim


 

Turska obrok salata! Može da se koristi kao glavno jelo! (RECEPT)






Priprema hleba:


Sipajte u dublju posudu vodu, šećer, malo brašna, pa pomešajte i sipajte preko kvasac. Ostavite na toplom mestu da odstoji i aktivira se.


Nakon toga u kvasac dodajte ostatak brašna, malo soli, pa maslinovo ulje i zamesite testo. Testo će biti lepljivo. Mesite ga oko 5 minuta.

Prebacite testo u plastičnu posudu podmazanu maslinovim uljem, stavite poklopac ili lepljivu foliju i ostavite oko sat vremena da naraste.


Testo će se udvostručiti, pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu, pospite sa još brašna jer će i dalje biti lepljivo. Podelite ga na dva jednaka dela. Oba dela još malo premesite rukama, pa stavite u pobrašnjeni pleh i oblikujte po želji. Nije potrebna oklagija.


Utisnite svuda prstima testo i ostavite još 20 minuta odmori. Zatim premažite jajetom i pospite susamom i kimom ili nekim drugim semenčicama koja volite.


Rernu obavezno zagrejte na 220 stepeni stavite turski hleb da se peče oko 15 minuta. Ispečeni hleb neka odmori desetak minuta i savršenstvo je spremno za konzumaciju!


Prijatno!


Napomena: Hleb možete peći u obliku koji vama odgovara, okrugli, duguljast... a možete ga i nafilovati po vašem izboru kao što je prikazano na slici ispod.





 

Turska posna musaka! Recept koji se koristi i kad nije post!

Tradicionalna turska poslastica proglašena za najlepši slatkiš!

Pogledajte kako se pravi još jedna preukusna turska pogača, a uz to još i lisnata!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>